Meindls kategorisering

Vilken sko i passar mig?

Vilka äventyr har du tänkt ägna dig åt? Enkla vardagspromenader, fjällvandring eller kanske bergsbestigning? Kängor med olika användningsområden är konstruerade på olika sätt. Redan 1975 delade Alfons Meindl in alla Meindl-skor efter användningsområden, eller kategorier som vi kallar dem, allt i syfte att hjälpa dig hitta rätt skor för dina aktiviteter. Systemet visade sig vara så bra för användarna att flera andra skotillverkare har infört samma kategorisering.

Meindls terrängkategorier hjälper dig att se vilka skor och kängor som fungerar bäst för varje aktivitet och terräng. 

Kategorier från A till D

Med Meindls kategorisering från A till D får du en snabbvisning om skons användningsområde.
Tips! Om du är osäker på vilken kategori du ska välja så är det bättre att välja en mer stabil sko, tex BC före B eftersom den ger fler möjligheter.

Hitta din kategori

Kolla i illustrationen och gå sedan in på den kategori där du letar skor/kängor så finner du alla produkter i den valda kategorin. Allt för att underlätta ditt val.

Kategori 0 – Fritid
Kategori A – Promenad/Stad

Kategori A/B – Vandring i lätt terräng
Kategori B – Vandring i medelsvår terräng
Kategori B/C – Vandring i svår terräng

För tillfället har vi bara skor och kängor i dessa kategorier i vårt sortiment på meindl.se, men om du är ute efter en särskild produkt i någon av de högre kategorierna finns det möjligt att beställa hem. Kontakta oss på info@meindl.se med din förfrågan. Vi kan dock inte ge några garantier på leveranstider när det gäller specialbeställingar.