• √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
Meindls kategorisering
Blogginlägg

Meindls kategorisering

Vilken sko passar dig?

Vilka aktiviteter har du tänkt ägna dig åt? Enkla vardagspromenader, fjällvandring eller kanske bergsbestigning? Kängor med olika användningsområden är konstruerade på olika sätt och vi har därför utformat en guide som ska göra ditt val enklare.

Redan 1975 delade Alfons Meindl in alla Meindl-skor efter användningsområden, eller kategorier som vi kallar dem, allt i syfte att hjälpa dig hitta rätt skor för dina aktiviteter. Systemet visade sig vara så bra för användarna att flera andra skotillverkare har infört samma kategorisering.

Meindls kategorier hjälper dig att se vilka skor och kängor som lämpar sig bäst utifrån typ av aktivitet och terräng.

 

Kategorier från A till D

Med Meindls kategorisering från A till D får du en snabbguide om skons användningsområde.

Tips! Om du är osäker på vilken kategori du ska välja så är det bättre att välja en mer stabil sko, tex B före A/B eftersom den ger fler möjligheter.

Hitta din kategori

Kategori 0 – Fritid
Kategori A – Promenad/Stad
Kategori A/B – Vandring i lätt terräng
Kategori B – Vandring i medelsvår terräng
Kategori B/C – Vandring i svår terräng

Kolla i illustrationen för att hitta den kategorin som passar dig bäst. Du kan sen sortera på användning bland våra olika skor och kängor.

För tillfället har vi bara skor och kängor upp till kategori B/C i vårt sortiment på meindl.se, men om du är ute efter en särskild produkt i någon av de högre kategorierna finns det möjligt att beställa hem. Kontakta oss på info@meindl.se med din förfrågan. 

I nästa steg rekomenderar vi att du tar i beaktning vilken typ av modell och storlek du behöver. Vi har skor och kängor i olika passformer och utföranden - smal, normal, bred och "Comfort Fit" (extra utrymme för hela främre delen av foten).

Guide till storleksval och lästbredder 

Sist men viktigast - Vi finns här för dig!

Tveka inte att kontakta oss om du känner dig osäker på val av sko eller vandringskänga - Vi gillar att hitta rätt produkter för dig och ditt äventyr och hjälper gärna till. Varmt välkommen!

info@meindl.se. 063-391 64 03

 

Liknande artiklar

 • En Kåsa Kaffe - Femte årstiden

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig om sina tankar gällande den femte årstiden.

 • En Kåsa Kaffe - Recept utomhusmat

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig av recept på sina favoriträtter att tillaga utomhus.

 • En Kåsa Kaffe - Grillkorven

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om grillkorvens betydelse. Att fjällvandra med barn. En fyndig berättelse om att inte krångla till det.

 • En Kåsa Kaffe - Vintertälta

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Erfarenheter från att vintertälta. Om att tälta året-runt.

 • Evelina Åslund. November – Life is to be enjoyed!

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund. Om november och vad mörkret gör med oss. Tid för reflektion och tid för vila.

 • En Kåsa Kaffe - Att uppfostra en frilufsare

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om att uppfostra barnen till friluftsmänniskor. Att fjällvandra med barn. En fin berättelse om att vara utomhus med barnen.

 • Evelina Åslund - En lyckans dag på fjället

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund! Om en lyckad jaktdag på fjället. En spännande berättelse om ripjakt och att träna hundar.

 • En Kåsa Kaffe - Fjällen

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att koppla ur och hämta kraft.

 • Med Kebnekaise som mål

  Varför ska ni göra som Byggelit? Och vad har dom gjort? Att ha ett gemensamt mål som ligger utanför arbetsprestationen kan hjälpa till att sammanföra en grupp individer och skapa större gemenskap på en arbetsplats.

 • En Kåsa Kaffe- Jägare & samlare

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att ta vara på naturen och varandra.

 • Guide - Att laga mat utomhus

  En av de bästa sakerna med friluftsliv är att få i sig bra mat på ett smidigt sätt i samband med de olika aktiviteterna utomhus. I denna blogg försöker vi fokusera på de enklaste sätten att laga mat på utomhus.

 • Att hugga ved

  I denna post så kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips när det kommer till ved och att hugga ved. Dessa tekniker fungerar såklart även ute i skogen!

 • Att göra upp en eld

  Ett blogginlägg som ger dig de bästa tipsen på hur man gör upp en eld. Att ge sig ut i skogen för en fika och koka upp lite kaffe över elden är en riktig friluftsklassiker! Men hur gör man egentligen upp en eld?

 • Vandringstips

  I den här bloggen kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips kring vandring. Sverige har några av världens finaste nationalparker, naturreservat och vandringsleder och lusten för att ge sig ut är stor! Men hur kommer man igång?

 • Storleksguide

  Storleksguide för kängor och skor. Hitta enkelt din storlek för vandringskängor och skor.

 • Prova ut – gå in

  Vi tipsar om vad du ska tänka på när du provar ut & senare går in dina Meindl-kängor. Rätt passform & modell är viktigt för upplevelsen av ditt äventyr.

 • Skovård

  Guide till rätt skovård. Lär dig hur du skall vårda dina skor & kängor från Meindl. Tips om kängvård, användning och förvaring, för längre hållbarhet.

 • Vinterbona kängorna

  Vinterbona kängorna/stövlarna för användning under vintern. I vår guide finns både tillbehör & tips på hur du håller fötterna varma & slipper halka.

 • Meindl Strumpguide

  Rätt strumpor är viktig för komforten i ett par skor, gör stor skillnad för skoklimatet & minskar skavsår. Meindls strumpguide guidar dig i strumpdjungeln.