• √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
Meindl Sverige
Varumärket Meindl

Meindl Sverige

En svensk gren av familjen Meindl

Sedan 1989 har Meindl funnits på den svenska marknaden, och hela tiden i jämtländska Moxters regi. Äventyret började då grundaren Åke Eriksson upptäckte Meindls fantastiska kängor under en semesterresa till München. Med ett brev till familjen Meindl fick nybildade Moxter AB agenturen för Meindl i Sverige, vilket var starten på ett mycket framgångsrikt samarbete och en unik affärsrelation.

Känsla för kängor

Första åren bestod av hårt arbete nästan dygnet runt med deltagande på frilufts- och jaktmässor.

”Syftet var att få så många som möjligt att prova kängorna och uppleva samma känsla som jag när jag satte ett par Meindl på fötterna första gången,” berättar Åke Eriksson, ägare och grundare till Moxter AB. ”I början på 90-talet var gummistövlar det överlägset största i skoväg, speciellt inom jakt, där vi såg den stora potentialen för Meindl.”

Med den speciella Meindl-komforten och den nya sortens kvalitetskänga byggdes snart efterfrågan upp och flera återförsäljare hoppade på tåget. Successivt har varumärket Meindl byggts upp till det välkända och etablerade varumärke det är i Sverige idag, tack vare duktiga återförsäljare och nöjda Meindl-användare som rekommenderar produkten till sina vänner och bekanta.

Speciell relation

Moxter AB har genom åren präglats mycket av Meindl och relationen mellan företagen är väldigt speciell.

”Vi kom in tidigt i Meindls exportresa och eftersom vi delar passionen för friluftsliv, jakt, fiske och bra produkter känner vi oss idag som en del av familjen Meindl,” fortsätter Åke. ”Vi har både en professionell och en nära personlig relation med Lukas och Lars Meindl och vi är mycket stolta över den resa vi har gjort tillsammans.”

Precis som Meindl arbetar inom familjen i generationer så har Åkes dotter Anna Rahm Åkerberg tagit vid som VD i Moxter sedan 2015.

”Jag har levt med Meindl i hela mitt liv och nu har jag chansen att vara med och utveckla varumärket i Sverige. Alla vi på Moxter har ett hjärta för Meindl och med 400 modeller i sortimentet finns det fortfarande mycket kvar att göra.”

Unika Meindl

Förutom det stora fokuset på vandrings- och jaktkängor så har Meindl Sverige funnit stor efterfrågan från yrkeskategorier som militär, polis och väktare – personer som har höga krav på kvalitet, funktion och komfort och som förstår vikten av riktigt bra skor.

”Har du väl upptäckt Meindl så har du fått en ny referensram för skor och kängor,” säger Anna Rahm Åkerberg, VD på Moxter.

”Många specialmodeller utvecklas i samråd med extrema användare som arbetar i extrema miljöer och nya funktioner kan sedan användas i skor för oss vanliga konsumenter. Det unika med Meindl är just den konstanta produktutvecklingen och passionen för skomakaryrket – en kärlek till skor som vi på Moxter och alla Meindl-fans delar till fullo.”

Liknande artiklar

 • Familjen Meindl

  Familjen Meindls historia som skomakare sträcker sig över 330 år bakåt i tiden. I 9 generationer har de tillverkat skor i byn Kirchanschöring, Tyskland.

 • Vår filosofi

  Vår filosofi tradition, innovation och passion har tillsammans med ett genuint hantverk av högsta kvalitet & komfort alltid genomsyrat vår verksamhet.

 • Intervju med bröderna Meindl

  Intervju med Lars & Lukas Meindl; nionde generationen skomakare i en 330 år gammal skomakartradition som idag driver det etablerade familjeföretaget.

 • Produktion

  Meindls produktion av skor har pågått i samma familj i över 330 år och är idag en blandning av tradition, innovation, passion och ett gediget hantverk.

 • Hållbarhet

  Hållbarhet för Meindl innebär ett långsiktigt miljöarbete där skor & kängor med hög kvalitet, tidlös design och lång livscykel som även kan repareras är i fokus.