• √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
Comfort fit®
Teknik

Comfort fit®

Breda skor och kängor med extra utrymme och komfort

Breda damkängor

Breda herrkängor

Breda damskor

Breda herrskor

Har du breda fötter? Har du särskilda krav på fotkomfort? Använder du ortopediska sulor eller ilägg?

Om en eller flera av dessa punkter gäller för dig har du kanske redan upplevt att utbudet är mycket begränsat när du köper skor för utomhusbruk. Det är just därför som Meindl har utvecklat konceptet Comfort fit®-skor för dessa speciella krav: Lösningen för fötter med särskilda krav.

Vad betyder läst?

När du ska köpa ett par Meindl kan du välja mellan flera olika lästbredder. Läst är en form som används under tillverkningen av skon, och är grunden till skons utformning och passform. 

I jämförelse med Meindls standardläst som finns i huvuddelen av vandringskängorna och promenadskorna har Comfort fit®-modellerna en helt egen läst. Den har mer volym som har fördelats exakt över skon för att få utrymme i framdelen av foten, både på bredden och höjden, och samtidigt ett fast grepp runt hälen.

Vilken passform behöver du?

I ett par Comfort fit® står du på en bredare bas vilket förbättrar din balans och hållning. Comfort fit®-modellerna har dessutom en ännu tydligare rullsula för extra skön komfort när du går. Detta i kombination med en mycket bekväm sulkonstruktion med särskilt utformade innersulor ger mycket bekväma kängor för alla aktiviteter. 

För dina fötter - sen 2007

Meindl har alltid satt komfort i första rummet. Sen lanseringen av de första Comfort fit®-modellerna 2007 har många användare äntligen hittat en skomodell eller känga som fungerar för deras särskilda behov. Modellerna i Comfort fit®-serien sträcker sig från lätta multifunktionsskor till klassiska bergsstövlar.

Upptäck en perfekt passform - upptäck Meindl Comfort fit®!

Upptäck vårt utbud här

Breda damkängor

Breda herrkängor

Breda damskor

Breda herrskor

Comfort fit®

1. Mer plats för tårna både på bredden och höjden.

2. Rak justering och bra plats för stortån.

3. Perfekt passform tack vare ett fast, tight hälgrepp.

4. Extra dämpande innersula i skon ger extra komfort. 

Sulor

Innersula i delvis kork med dämpning.

Innersulorna från Comfort fit®-serien är funktionellt utvecklade och extremt bekväma.

Comfort fit® "Hiking" fotbädd - Kommer med de stabilare Meindl-modellerna. Fotbädd av kontinuerlig korkbädd med en stötdämpare vid hälen för direkt dämpning i hälområdet. Praktiskt taget limfria anslutning - Detta innebär att korken behåller sin genomsläpplighet och kan andas perfekt. I kombination med den goda fuktupptagningsförmågan hos överdraget och fleecen garanterar fotbädden en torr sula - en viktig förutsättning för långvarig klimatkomfort. Kudden på mellanfoten stödjer fotmuskulaturen och ger en upprätt och säker gång.

Comfort fit® "Sport" fotbädd - För de lättare multifunktionsskorna används en särskilt mjuk fotbädd av olika skumtyper. Hälstödet uppnås genom ett ergonomiskt format stödskal, ytterligare dämpning ges av lagret av "Memory Foam", som ger en mjuk trampyta och optimal tryckfördelning. Ovandelen absorberar svett och ventilerar foten optimalt.

Sulorna kan tvättas när som helst med vatten och en mjuk borste och kan också enkelt bytas ut mot ortopediska inlägg.

Liknande artiklar

 • Air Revolution®

  Air revolution® är en innovation för optimalt skoklimat & förbättrad ventilation. Plösen fungerar som en luftpump vilket ger bekvämt svala fötter.

 • Best Fit

  Best Fit är en funktion där du kan se om skorna/kängorna har rätt skostorlek & passform för ditt barn via en linje på den urtagbara Best Fit-innersulan.

 • DIGAfix® och Variofix®

  Med funktionerna DIGAfix® & variofix® fixerar du din häl & vrist vid snörning. Fixeringen ger en perfekt passform i kängan & minskar risken för skavsår.

 • GORE-TEX®

  Med GORE-TEX®-membran blir skorna 100% vattentäta och samtidigt ventilerande då membranet släpper igenom svett.

 • GORE-TEX® Surround™

  Med nyheten GORE-TEX® SURROUND™ utvecklas vattentäta skor ännu ett steg. Nu får du bättre ventilation i hela Meindl-skon, till och med i sulan!

 • Meindl Identity®

  Med Meindl Identity® är Meindl först i världen att sedan 2011 erbjuda hållbara skor av ursprungsmärkt läder tillverkade på ett miljövänligt, naturligt och ansvarsfullt vis.

 • MFS®

  MFS® är en teknik med minnesskum runt vristen i kängan så den kan anpassas efter olika fotformer och därmed ge perfekt individuell passform.

 • MFS Vakuum®

  Kängor med MFS Vakuum® har ett memory foam (minnesskum) i både skon & innersulan som gör att den formar sig efter hela foten m.h.a. kroppsvärmen.

 • Plös och skaft

  Meindls plös- & skaft-system ger en ergonomisk passform & hög komfort. Skaft- & plöskanterna är mjuka & elastiska för anpassning till fotens rörelser.

 • Sulkonstruktion

  Meindl-skors sulkonstruktion består av olika material, hårdheter, grepp & mönster anpassat efter skons användningsområde. Innersulan är urtagbar & stötdämpande.