• √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
Evelina Åslund. November – Life is to be enjoyed!
Blogginlägg

Evelina Åslund. November – Life is to be enjoyed!

NOVEMBER

I helgen har jag varit i min lilla stuga som ligger en bit utanför Åsarna, den by jag är uppväxt i. Stugan ligger helt avskilt vid en sjö, och detta är en av mina smultronställen. Där kan jag koppla av, hämta energi. Bara vara. Där finns ingen el och inget rinnande vatten utan det är braskamin, gasolkök, tända ljus och vatten från sjön som gäller. Där tar jag långa promenader på grusvägar och stigar, på sommaren brukar jag paddla kajak. Nu är kajaken inställd för vintern, även utemöbler och grill. Så i helgen blev det skogspromenader med hundarna i regnet, tända brasa och sitta i fåtöljen och bara mysa. 

Det har varit allahelgona i helgen. Tid för eftertanke och det passade mig bra att få vara alldeles själv i stugan faktiskt. Tända brasa och ljus i stugan och se ut i mörkret. Jag har en god vän som heter Chris som jag pratat med om den här mörka tiden- november. Jag gillar egentligen inte november då det mesta av jakten är över och man går i väntan på nästa säsong, vintersäsongen med vinterjakt på ripa och toppfågel. En månad av ständigt mörker…Vi pratade om hur man kan se på november. Hur man till och med kan uppskatta november.

Och vi fann det här: En tid för att utforska ljuset och mörkret. Positivt och negativt. Energi och känslor.

November ger oss ett fönster till att utforska utrymmet mellan ljus och mörker och att bygga vår förståelse av hur i vi själva lever i vår egen - personliga twilight zone. För var och en av oss är detta individuellt, var och en med våra egna liv och själ, saker vi måste göra och förstå inom oss själva.

November är en unik tid på året. En tid när dagsljuset snabbt blir till skymning, när mörkret invaderar, men när morgonens ljus blir tydligt och når djupt inom oss.  Det är verkligen en tid för att utforska våra känslor, att få kontakt med det som ger oss energi och tar energi. En tid att möta våra känslor, våra toppar och dalar.

November  –  Life is to be enjoyed!

Hälsningar Evelina, JoyEvent 

Liknande artiklar

 • En Kåsa Kaffe - Femte årstiden

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig om sina tankar gällande den femte årstiden.

 • En Kåsa Kaffe - Recept utomhusmat

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig av recept på sina favoriträtter att tillaga utomhus.

 • En Kåsa Kaffe - Grillkorven

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om grillkorvens betydelse. Att fjällvandra med barn. En fyndig berättelse om att inte krångla till det.

 • En Kåsa Kaffe - Vintertälta

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Erfarenheter från att vintertälta. Om att tälta året-runt.

 • En Kåsa Kaffe - Att uppfostra en frilufsare

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om att uppfostra barnen till friluftsmänniskor. Att fjällvandra med barn. En fin berättelse om att vara utomhus med barnen.

 • Evelina Åslund - En lyckans dag på fjället

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund! Om en lyckad jaktdag på fjället. En spännande berättelse om ripjakt och att träna hundar.

 • En Kåsa Kaffe - Fjällen

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att koppla ur och hämta kraft.

 • Med Kebnekaise som mål

  Varför ska ni göra som Byggelit? Och vad har dom gjort? Att ha ett gemensamt mål som ligger utanför arbetsprestationen kan hjälpa till att sammanföra en grupp individer och skapa större gemenskap på en arbetsplats.

 • En Kåsa Kaffe- Jägare & samlare

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att ta vara på naturen och varandra.

 • Guide - Att laga mat utomhus

  En av de bästa sakerna med friluftsliv är att få i sig bra mat på ett smidigt sätt i samband med de olika aktiviteterna utomhus. I denna blogg försöker vi fokusera på de enklaste sätten att laga mat på utomhus.

 • Att hugga ved

  I denna post så kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips när det kommer till ved och att hugga ved. Dessa tekniker fungerar såklart även ute i skogen!

 • Att göra upp en eld

  Ett blogginlägg som ger dig de bästa tipsen på hur man gör upp en eld. Att ge sig ut i skogen för en fika och koka upp lite kaffe över elden är en riktig friluftsklassiker! Men hur gör man egentligen upp en eld?

 • Vandringstips

  I den här bloggen kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips kring vandring. Sverige har några av världens finaste nationalparker, naturreservat och vandringsleder och lusten för att ge sig ut är stor! Men hur kommer man igång?

 • Meindls kategorisering

  Meindls kategorisering från A–D ger en visning om skons användningsområde. Se vilka skor & kängor som passar bäst för varje aktivitet och terräng.

 • Storleksguide

  Storleksguide för kängor och skor. Hitta enkelt din storlek för vandringskängor och skor.

 • Prova ut – gå in

  Vi tipsar om vad du ska tänka på när du provar ut & senare går in dina Meindl-kängor. Rätt passform & modell är viktigt för upplevelsen av ditt äventyr.

 • Skovård

  Guide till rätt skovård. Lär dig hur du skall vårda dina skor & kängor från Meindl. Tips om kängvård, användning och förvaring, för längre hållbarhet.

 • Vinterbona kängorna

  Vinterbona kängorna/stövlarna för användning under vintern. I vår guide finns både tillbehör & tips på hur du håller fötterna varma & slipper halka.

 • Meindl Strumpguide

  Rätt strumpor är viktig för komforten i ett par skor, gör stor skillnad för skoklimatet & minskar skavsår. Meindls strumpguide guidar dig i strumpdjungeln.