• √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
Meindl Strumpguide
Blogginlägg

Meindl Strumpguide

Med rätt strumpor från Meindl ökar komforten

Många väljer att investera i skor eller kängor av hög kvalitet, men det är lätt att glömma bort att även se över vilka strumpor man använder. En strumpa med rätt funktion förbättrar både passform och klimat i skon. Därför kan ett par bra strumpor vara avgörande för din upplevelse. Vi hjälper dig att hitta rätt strumpa utefter ditt behov. 

Rätt strumpa till rätt tillfälle och till rätt känga gör stor skillnad för din upplevelse av skon och din aktivitet. Ska du ut på en längre vandring till exempel, är det bra att ta med sig ett par extra strumpor i packningen och byta under dagen. Du kommer att känna dig piggare och fräschare! För dig som använder kängor i ditt yrke är det lika viktigt att använda rätt sorts strumpor då foten belastas hela dagen. Rätt sorts strumpa, gärna tillsammans med en teknisk sula såsom Powerstep, kan även förbättra värmen och öka komforten i kängan under kyligare eller varmare perioder.

Meindls originalstrumpor som du hittar här är tekniska strumpor som håller en bra passform och är anpassade för Meindls kängor och skor.

TEKNISK STRUMPA

Fördelen med en teknisk strumpa eller funktionsstrumpa är att den har en bättre, tightare passform och högre komfort än många andra strumpor. Den tekniska strumpan, som ofta består av en kombination av ull och syntetiska material, kombinerar fördelarna av syntetfiber, som effektivt transporterar bort fukt från foten och förbättrar passformen, och naturmaterialet ull, som värmer i kyla även om det blir fuktigt och som svalkar i värme. Resultatet blir strumpor som sitter rätt och fötter som upplevs bekvämt torra.

ULLSTRUMPOR

En ren ullstrumpa är ett bra alternativ till den tekniska strumpan. Fördelen en teknisk strumpa har jämfört med den rena ullstrumpan är oftast den förbättrade passformen.

SYNTETISK STRUMPA

En ren syntetisk strumpa har fördelen att den drar fukt från foten och har en tight passform. Den kan upplevas för sval i vissa temperaturer, och är därför ett bra alternativ under sommarhalvåret. Många tunnare strumpor – s.k. ”liners” – är rena syntetstrumpor. Exempel på syntetiska strumpor är Meindl MT1 Sneaker sockFör våra små vandrare har vi funktionsstrumporna  Meindl MT Junior sock i syntetmaterial och flera härliga färger. 

BOMULLSSTRUMPA

Bomullsstrumpan är den vanligaste strumpan i mångas garderob. En ren bomullsstrumpa ska inte användas i en sko/känga med GORE-TEX®-membran då materialet bomull binder fukt. Det innebär att fukten stannar i skon, nära foten, och foten upplevs svettig med effekten att skavsår lättare kan uppkomma. En viss andel av en teknisk strumpa kan dock med fördel innehålla bomull då materialet är väldigt slittåligt.

OM MEINDL SOCKS

Meindls utvalda strumpsortiment är vertifierade enligt OEKO-TEX® Standard 100 och uppfyller REACH-förordningen. Strumporna är 100% tillverkade i Italien där de bearbetats till en hög standard för att vara så hållbara som möjligt och därmed skydda miljön.

 • Förpackningen till strumporna har valts medvetet: den består av 100 % återvinningsbart naturpapper och även plastkrokarna kan lämnas i återvinningen.
 • Vi förlitar oss alltmer på naturlig merinoull, vilket är 100% mulesingfritt.
 • Strumporna är också återvinningsbara och kan skickas till oss för vidare användning.
 • Vi undviker medvetet bomull, som förbrukar enorma mängder vatten under produktionen.

Använd Meindls strumpor länge

För att säkerställa en perfekt passform och hög komfort har vi endast använt högkvalitativa, innovativa garner och tillverkat dem med trendsättande stickteknik. För att kunna bära strumpan länge har vi satt ihop lite information som ska göra produkten mer hållbar:

 • Strumpornas storlekssteg är anpassade till respektive fotlängd. Använd endast lämpliga storlekar.
 • Tvätta sockorna innan du använder dem för första gången. Vänd sockorna ut och in eller lägg dem i en tvättpåse. Tyger utsätts alltid för friktion i tvättmaskinen, vilket kan skada sockornas utseende. Dessutom rengörs strumpan bättre från insidan (som ju är i direkt kontakt med huden).
 • Tvätta sockorna på ett skonsamt sätt enligt tvättråden på strumpans förpackning. Använd inte torktumlaren, eftersom sockorna också påverkas av friktionen i trumman. Dessutom kommer syntetiska garn som polypropen, polyamid och polyester att laddas statiskt och dra till sig lösa fibrer som finns i trumman. Detta skadar inte strumpan, men ger ett oönskat utseende.
 • Använd endast tvättmedel för ömtåligt eller ull som inte angriper fibrerna. Blekmedel bör också undvikas, eftersom de angriper fibrerna och förstör de högkvalitativa garnerna.

Liknande artiklar

 • En Kåsa Kaffe - Femte årstiden

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig om sina tankar gällande den femte årstiden.

 • En Kåsa Kaffe - Recept utomhusmat

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig av recept på sina favoriträtter att tillaga utomhus.

 • En Kåsa Kaffe - Grillkorven

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om grillkorvens betydelse. Att fjällvandra med barn. En fyndig berättelse om att inte krångla till det.

 • En Kåsa Kaffe - Vintertälta

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Erfarenheter från att vintertälta. Om att tälta året-runt.

 • Evelina Åslund. November – Life is to be enjoyed!

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund. Om november och vad mörkret gör med oss. Tid för reflektion och tid för vila.

 • En Kåsa Kaffe - Att uppfostra en frilufsare

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om att uppfostra barnen till friluftsmänniskor. Att fjällvandra med barn. En fin berättelse om att vara utomhus med barnen.

 • Evelina Åslund - En lyckans dag på fjället

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund! Om en lyckad jaktdag på fjället. En spännande berättelse om ripjakt och att träna hundar.

 • En Kåsa Kaffe - Fjällen

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att koppla ur och hämta kraft.

 • Med Kebnekaise som mål

  Varför ska ni göra som Byggelit? Och vad har dom gjort? Att ha ett gemensamt mål som ligger utanför arbetsprestationen kan hjälpa till att sammanföra en grupp individer och skapa större gemenskap på en arbetsplats.

 • En Kåsa Kaffe- Jägare & samlare

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att ta vara på naturen och varandra.

 • Guide - Att laga mat utomhus

  En av de bästa sakerna med friluftsliv är att få i sig bra mat på ett smidigt sätt i samband med de olika aktiviteterna utomhus. I denna blogg försöker vi fokusera på de enklaste sätten att laga mat på utomhus.

 • Att hugga ved

  I denna post så kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips när det kommer till ved och att hugga ved. Dessa tekniker fungerar såklart även ute i skogen!

 • Att göra upp en eld

  Ett blogginlägg som ger dig de bästa tipsen på hur man gör upp en eld. Att ge sig ut i skogen för en fika och koka upp lite kaffe över elden är en riktig friluftsklassiker! Men hur gör man egentligen upp en eld?

 • Vandringstips

  I den här bloggen kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips kring vandring. Sverige har några av världens finaste nationalparker, naturreservat och vandringsleder och lusten för att ge sig ut är stor! Men hur kommer man igång?

 • Meindls kategorisering

  Meindls kategorisering från A–D ger en visning om skons användningsområde. Se vilka skor & kängor som passar bäst för varje aktivitet och terräng.

 • Storleksguide

  Storleksguide för kängor och skor. Hitta enkelt din storlek för vandringskängor och skor.

 • Prova ut – gå in

  Vi tipsar om vad du ska tänka på när du provar ut & senare går in dina Meindl-kängor. Rätt passform & modell är viktigt för upplevelsen av ditt äventyr.

 • Skovård

  Guide till rätt skovård. Lär dig hur du skall vårda dina skor & kängor från Meindl. Tips om kängvård, användning och förvaring, för längre hållbarhet.

 • Vinterbona kängorna

  Vinterbona kängorna/stövlarna för användning under vintern. I vår guide finns både tillbehör & tips på hur du håller fötterna varma & slipper halka.