• √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
Storleksguide
Blogginlägg

Storleksguide

Storleksguide för kängor & skor

Om du är osäker på vilket storlek du ska beställa är det bästa sättet att mäta dina fötter. Eftersom storleken ofta skiljer sig mellan höger- och vänsterfot så rekommenderar vi att du mäter båda fötterna. Du bör välja den storlek som passar din största fot. 


Så mäter du dina fötter

 1. Lägg ett papper intill en vägg. 
 2. Ställ dig eller ditt barn på pappret med hälarna mot väggen. 
 3. Rita en prick på pappret där längsta tån på båda fötterna slutar. 
 4. Använd en linjal för att mäta de båda fötternas längd. Avståndet från papprets kant till den prick som är längst bort är fotmåttet. Mät i mm.
 5. Använd Meindls storlekstabell för att få fram rätt storlek.

Vi rekommenderar att kängor är c:a 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor och för att fötterna sväller något under en dags vandring. Barn ska ha minst 12–15 mm extra för tillväxt och möjlighet till extra innersula eller tjockare strumpor.

Meindl storlekstabell

Läs storlekstabellen här >> eller på varje skomodell.

OBS! Angivelsen i Meindls storleksguider är skons innermått i mm. Vi har därför lagt till en kolumn med det fotmått som vi rekommenderar för varje storlek. Detta är dock våra rekommendationer – du väljer såklart själv hur stora skor eller kängor du vill ha.

Exempel på hur du hittar rätt i tabellen:
Om du mäter din fotlängd till exempelvis 247 mm rekommenderar vi en känga med innermått 257 mm vilket är storlek: UK 6,5 - EU 40.

Tycker du att det är svårt att förstå storlekstabellen? Kontakta Kundservice så hjälper vi dig!

Tre lästbredder

I Meindls vuxensortiment finns det modeller i tre olika lästbredder - normal herr och normal dam, "wide" herr och "wide" dam som är 10 mm bredare samt "narrow" eller "slim" dam som är 12,5 mm smalare än normal damläst. Står det inget på modellen så har den Meindls normalläst, annars är den specificerad som "wide" (alternativt Comfort Fit) eller "slim" i produktnamnet. Varianterna finns för att du ska hitta rätt modell för din fot.

Nokian storlekstabell

Vi rekommenderar att man använder sig av Nokian Footwears storlekstabell när man ska hitta sin stövelstorlek, då de generellt är något stora i storlekarna. Att köpa gummistövlar till ett barn är inte så knepigt som det kanske verkar. Börja med att mäta foten och lägg till 15 millimeter. Gå sedan efter storlekstabellen.

Läs storlekstabellen här >>

Liknande artiklar

 • En Kåsa Kaffe - Femte årstiden

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig om sina tankar gällande den femte årstiden.

 • En Kåsa Kaffe - Recept utomhusmat

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig av recept på sina favoriträtter att tillaga utomhus.

 • En Kåsa Kaffe - Grillkorven

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om grillkorvens betydelse. Att fjällvandra med barn. En fyndig berättelse om att inte krångla till det.

 • En Kåsa Kaffe - Vintertälta

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Erfarenheter från att vintertälta. Om att tälta året-runt.

 • Evelina Åslund. November – Life is to be enjoyed!

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund. Om november och vad mörkret gör med oss. Tid för reflektion och tid för vila.

 • En Kåsa Kaffe - Att uppfostra en frilufsare

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om att uppfostra barnen till friluftsmänniskor. Att fjällvandra med barn. En fin berättelse om att vara utomhus med barnen.

 • Evelina Åslund - En lyckans dag på fjället

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund! Om en lyckad jaktdag på fjället. En spännande berättelse om ripjakt och att träna hundar.

 • En Kåsa Kaffe - Fjällen

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att koppla ur och hämta kraft.

 • Med Kebnekaise som mål

  Varför ska ni göra som Byggelit? Och vad har dom gjort? Att ha ett gemensamt mål som ligger utanför arbetsprestationen kan hjälpa till att sammanföra en grupp individer och skapa större gemenskap på en arbetsplats.

 • En Kåsa Kaffe- Jägare & samlare

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att ta vara på naturen och varandra.

 • Guide - Att laga mat utomhus

  En av de bästa sakerna med friluftsliv är att få i sig bra mat på ett smidigt sätt i samband med de olika aktiviteterna utomhus. I denna blogg försöker vi fokusera på de enklaste sätten att laga mat på utomhus.

 • Att hugga ved

  I denna post så kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips när det kommer till ved och att hugga ved. Dessa tekniker fungerar såklart även ute i skogen!

 • Att göra upp en eld

  Ett blogginlägg som ger dig de bästa tipsen på hur man gör upp en eld. Att ge sig ut i skogen för en fika och koka upp lite kaffe över elden är en riktig friluftsklassiker! Men hur gör man egentligen upp en eld?

 • Vandringstips

  I den här bloggen kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips kring vandring. Sverige har några av världens finaste nationalparker, naturreservat och vandringsleder och lusten för att ge sig ut är stor! Men hur kommer man igång?

 • Meindls kategorisering

  Meindls kategorisering från A–D ger en visning om skons användningsområde. Se vilka skor & kängor som passar bäst för varje aktivitet och terräng.

 • Prova ut – gå in

  Vi tipsar om vad du ska tänka på när du provar ut & senare går in dina Meindl-kängor. Rätt passform & modell är viktigt för upplevelsen av ditt äventyr.

 • Skovård

  Guide till rätt skovård. Lär dig hur du skall vårda dina skor & kängor från Meindl. Tips om kängvård, användning och förvaring, för längre hållbarhet.

 • Vinterbona kängorna

  Vinterbona kängorna/stövlarna för användning under vintern. I vår guide finns både tillbehör & tips på hur du håller fötterna varma & slipper halka.

 • Meindl Strumpguide

  Rätt strumpor är viktig för komforten i ett par skor, gör stor skillnad för skoklimatet & minskar skavsår. Meindls strumpguide guidar dig i strumpdjungeln.