Mät fötterna för rätt storlek

Mät fötterna för rätt storlek

Om du är osäker på vilket storlek du ska beställa är det bästa sättet att mäta dina fötter. Eftersom storleken ofta skiljer sig mellan höger- och vänsterfot så rekommenderar vi att du mäter båda fötterna. Du bör välja den storlek som passar din största fot. 

Gör som följer: 
– Lägg ett papper intill en vägg. 
– Ställ dig eller ditt barn på pappret med hälarna mot väggen. 
– Rita en prick på pappret där längsta tån på båda fötterna slutar. 
– Använd en linjal för att mäta de båda fötternas längd. Avståndet från papprets kant till den prick som är längst bort är fotmåttet. Mät i mm.
– Använd Meindls storlekstabell för att få fram rätt storlek.

Vi rekommenderar att kängor är c:a 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor och för att fötterna sväller något under en dags vandring. Barn ska ha minst 12–15 mm extra för tillväxt och möjlighet till extra innersula eller tjockare strumpor.

Meindl storlekstabell

Läs storlekstabellen här >> eller vid varje skomodell.

OBS! Angivelsen i Meindls storleksguider är skons innermått i mm. Vi har därför lagt till en kolumn med det fotmått som vi rekommenderar för varje storlek.

Detta är dock våra rekommendationer – du väljer såklart själv hur stora skor eller kängor du vill ha.

Exempel på hur du hittar rätt i tabellen:
Om du mäter din fotlängd till exempelvis 247 mm rekommenderar vi en känga med innermått 257 mm vilket är storlek: UK 6,5 - EU 40.

Tycker du att det är svårt att förstå storlekstabellen? Kontakta >> Kundservice så hjälper vi dig!

Tre lästbredder

I Meindls vuxensortiment finns det modeller i tre olika lästbredder - normal herr och normal dam, "wide" herr och "wide" dam som är 10 mm bredare samt "narrow" eller "slim" dam som är 12,5 mm smalare än normal damläst. Står det inget på modellen så har den Meindls normalläst, annars är den specificerad som "wide" (alternativt Comfort Fit) eller "slim" i produktnamnet. Varianterna finns för att du ska hitta rätt modell för din fot.

 

 

Nokian storlekstabell

Vi rekommenderar att man använder sig av Nokian Footwears storlekstabell när man ska hitta sin stövelstorlek, då de generellt är något stora i storlekarna. Att köpa gummistövlar till ett barn är inte så knepigt som det kanske verkar. Börja med att mäta foten och lägg till 15 millimeter. Gå sedan efter storlekstabellen.

Läs storlekstabellen här >>