• √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
Med Kebnekaise som mål
Blogginlägg

Med Kebnekaise som mål

Gör som Byggelit - satsa mot toppen! 

Om Byggelit: Byggelit omsätter cirka 200 MSEK och levererar svensktillverkade spånskivebaserade produkter till nyproduktion av hus och lokaler, renovering, industri och större byggprojekt. Den norrländska träråvaran kommer från hållbara skogsbruk och är miljövänlig med hög/jämn kvalitet. Ett flertal produkter är Svanen-märkta, FSC-märkta och rekommenderade av Svensk Byggvarubedömning. Byggelit har en inriktning mot små kortare serier och specialiserade produkter, dvs specialist snarare än en generalist. Marknaden är till 85% Sverige men Byggelit är aktiva även i Norge, Finland, Estland, Danmark och Nederländerna. Byggelits fabrik ligger i Lit 20 km norr om Östersund.

Varför ska ni göra som Byggelit? Och vad har dom gjort?

Att ha ett gemensamt mål som ligger utanför arbetsprestationen kan hjälpa till att sammanföra en grupp individer och skapa större gemenskap på en arbetsplats. Detta i sin tur leder förhoppningsvis till ökad trivsel hos enskilda individer såväl som för företaget i helhet - Ett effektivare team som har kul längs vägen.

Att fjällvandra tillsammans sätter många egenskaper på prov och det blir ett minne för livet. Ett gemensamt projekt där planering, genomförande och olika individer behövs för att nå målet vilket går att likna med att driva ett företag framåt. Byggelits ledningsgrupp består av 10 personer där gemensamma mål och aktiviteter är en väsentlig del i verksamheten.

 • Varför valde ni vandring som en gemensam aktivitet?

"Allt började när vi genomförde en medarbetarundersökning som visade på önskan om bättre samarbete och tydligare kommunikation vid genomförande av en aktivitet. Vi tog oss an detta och gav oss in på en förändringsresa med hjälp utifrån. Vi analyserade och konkretiserade oss som ledare och team men även hur vårt dagliga ansvar gentemot Byggelit skulle se ut."

Vi landade i att vi behövde en rejäl utmaning där både det fysiska och det mentala skulle sättas på prov. En aktivitet där vi som grupp fick utveckla vårt ledarskap, samarbete och kommunikation genom alla faser, och kanske viktigast av allt – att visualisera ett genomförande. Byggelit är dessutom på en tillväxtresa- så en vandring mot toppen var därför en bra symbolik på alla sätt och vis."

Förberedelse är en del av äventyret och avgörande för att skapa bra förutsättningar.  Lika viktigt som den fysiska formen är det att ha rätt produkter för genomförandet - Produkter som går att lita på och som underlättar på väg mot målet.

Att de kontaktade oss på Meindl Concept Store Östersund och valde att göra detta tillsammans med oss var såklart otroligt roligt och spännande.

Äventyret började med en vandringskick-off hos oss på Meindl Concept Store.  Frukost och ett inspirerande föredrag la grunden innan deltagarna fick individuell hjälp att hitta rätt sko för just dennes fötter och behov. Det blev ett givande besök med intressanta diskussioner där båda parter fick med sig nya idéer- Ett lyckat utbyte företag emellan och en uppskattad aktivitet för alla inblandade.  

 • Teamet från Byggelit tog inte första bästa fjäll som utmaning utan de valde att satsa rakt upp på Kebnekaise. Varför kan man undra?

"Sveriges högsta berg är en bra symbolik. Att klara det som team visar att vi kan vi ta oss ann vilka utmaningar som helst. Att vi sedan hade otrolig tur med vädret med klarblå himmel och sol tar vi som ytterliga ett tecken på vad framtiden har att ge."

Det gemensamma äventyret till Kebnekaise sammanfattas som en mycket lyckad teamaktivitet som de hoppas ska inspirera fler till att ta steget mot ett starkare team. Vad de tar sig an som nästa äventyr är de ännu förtegna om. Vi blir så nyfikna att vi nästan spricker...fortsättning följer…

Tack till Byggelit som inspirerar och visar hur ett teamwork mot uppsatta mål kan utformas med hjälp av utmaningar i naturen. 

Personalträff? Äventyrsupptakt? Kundevent?

Vill du också mötas för att byta erfarenheter och inspireras? Ge dina anställda, kollegor, eller vänner en trevlig upplevelse hos oss?  Vi bjuder in till ett unikt koncept - varmt välkommen att höra av dig till oss på Meindl Concept Store. info@meindl.se

Nyfiken? 

Spana in denna presentation av Meindl Concept Store 

Liknande artiklar

 • En Kåsa Kaffe - Femte årstiden

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig om sina tankar gällande den femte årstiden.

 • En Kåsa Kaffe - Recept utomhusmat

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig av recept på sina favoriträtter att tillaga utomhus.

 • En Kåsa Kaffe - Grillkorven

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om grillkorvens betydelse. Att fjällvandra med barn. En fyndig berättelse om att inte krångla till det.

 • En Kåsa Kaffe - Vintertälta

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Erfarenheter från att vintertälta. Om att tälta året-runt.

 • Evelina Åslund. November – Life is to be enjoyed!

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund. Om november och vad mörkret gör med oss. Tid för reflektion och tid för vila.

 • En Kåsa Kaffe - Att uppfostra en frilufsare

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om att uppfostra barnen till friluftsmänniskor. Att fjällvandra med barn. En fin berättelse om att vara utomhus med barnen.

 • Evelina Åslund - En lyckans dag på fjället

  Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund! Om en lyckad jaktdag på fjället. En spännande berättelse om ripjakt och att träna hundar.

 • En Kåsa Kaffe - Fjällen

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att koppla ur och hämta kraft.

 • En Kåsa Kaffe- Jägare & samlare

  Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att ta vara på naturen och varandra.

 • Guide - Att laga mat utomhus

  En av de bästa sakerna med friluftsliv är att få i sig bra mat på ett smidigt sätt i samband med de olika aktiviteterna utomhus. I denna blogg försöker vi fokusera på de enklaste sätten att laga mat på utomhus.

 • Att hugga ved

  I denna post så kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips när det kommer till ved och att hugga ved. Dessa tekniker fungerar såklart även ute i skogen!

 • Att göra upp en eld

  Ett blogginlägg som ger dig de bästa tipsen på hur man gör upp en eld. Att ge sig ut i skogen för en fika och koka upp lite kaffe över elden är en riktig friluftsklassiker! Men hur gör man egentligen upp en eld?

 • Vandringstips

  I den här bloggen kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips kring vandring. Sverige har några av världens finaste nationalparker, naturreservat och vandringsleder och lusten för att ge sig ut är stor! Men hur kommer man igång?

 • Meindls kategorisering

  Meindls kategorisering från A–D ger en visning om skons användningsområde. Se vilka skor & kängor som passar bäst för varje aktivitet och terräng.

 • Storleksguide

  Storleksguide för kängor och skor. Hitta enkelt din storlek för vandringskängor och skor.

 • Prova ut – gå in

  Vi tipsar om vad du ska tänka på när du provar ut & senare går in dina Meindl-kängor. Rätt passform & modell är viktigt för upplevelsen av ditt äventyr.

 • Skovård

  Guide till rätt skovård. Lär dig hur du skall vårda dina skor & kängor från Meindl. Tips om kängvård, användning och förvaring, för längre hållbarhet.

 • Vinterbona kängorna

  Vinterbona kängorna/stövlarna för användning under vintern. I vår guide finns både tillbehör & tips på hur du håller fötterna varma & slipper halka.

 • Meindl Strumpguide

  Rätt strumpor är viktig för komforten i ett par skor, gör stor skillnad för skoklimatet & minskar skavsår. Meindls strumpguide guidar dig i strumpdjungeln.