• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
En Kåsa Kaffe - Recept utomhusmat
Blogginlägg

En Kåsa Kaffe - Recept utomhusmat

Favoritrecept utomhus

Vårvintern närmar sig med stormsteg och nu kommer de tillfällen då det är perfekt att lägga lite mer tid på att laga mat när vi är ute!

Här ska ni få två av mina favoritrecept som vi ofta använder oss av där det ena såklart är en efterrätt som är lika enkel att laga som den är att variera utifrån vad du själv tycker om!

Så packa ner tändstickor och matlagningsgrejor för nu ger vi oss ut på tur!

Vi börjar med EN RIKTIGT GRYM WRAP som går fort att slänga ihop vid elden. Räkna med strykande åtgång och är ni hungriga så kan det vara rätt att öka mängden lite.

4 portioner

Ca 30 min

Du behöver:

  • 500g kött, exempelvis innanlår eller rostbiff från vilt eller nötkött.
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • Sallad
  • 6 Champinjoner
  • 0.5 dl Majsstärkelse
  • 0.5 dl Majsmjöl
  • 3 dl Creme fraiche
  • 1 msk Sambal oelek
  • Salt, svartpeppar, 1 msk spiskummin, 1 tsk mortlade senapsfrön, 1 tsk finmald chipotle, 1 tsk finmald chili
  • Tortillabröd
  • Rapsolja
  • Smör

Gör såhär:

  1. Strimla köttet.
  2. Blanda köttet tillsammans med kryddorna i en påse och massera in kryddorna i köttet.
  3. Häll i 50/50 av majsstärkelse och majsmjöl i påsen och fortsätta blanda runt det. Du vill ha lite av majsblandningen kvar i påsen när du är klar för då vet du att du täckt allt. Blanda i lite till ifall det ser ut att behövas
  4. Skiva upp tomaterna och rödlöken fint.
  5. Blanda creme fraiche, sambal oelek, salt och lite svartpeppar i en kåsa.
  6. Skiva champinjonerna och stek på med lite smör, peppar och salt i pannan.
  7. Lägg champinjonerna åt sidan och fyll upp stekpannan ca 1cm med rapsolja.
  8. VAR FÖRSIKTIG! Det finns en stor risk att oljan kan börja brinna när du nu ställer stekpannan på elden igen. Det gör ingenting men du får under inga omständigheter hälla på vatten eller något med vätska i oljan om det händer.
  9. När oljan blivit varm, fritera köttet som nu är panerat i majsmjöl och majsstärkelse. Beroende på storlek på panna så får du ta lite i sänder.
  10. Servera med tomater, rödlök och stekta champinjoner i tortillabröd som du vänder på elden. Toppa med såsen.

Nu har vi kommit till desserten! 

Hemma hos oss pågår en debatt om vilket mackjärn som är bäst och åsikterna är lika delade som röda havet en gång var. Min fru är bestämd i åsikten att den enkla mackjärnet som klämmer ihop och stänger kanterna på toasten är det bästa, jag själv hävdar däremot att det dubbla järnet med möjlighet att få i dubbla toast eller varför inte 8 grillkorvar är det bästa. Ni får helt enkelt avgöra själva men vet det att toasten blir sjukt god oavsett vilken väg ni väljer att ta!

Nutellatoast med jordgubbar och vispgrädde

En riktigt enkel och god efterrätt som passar utmärkt runt elden på sommarens fiskeäventyr. Experimentera gärna med bananer, marschmallows eller varför inte jordnötssmör för att sätta din egna prägel på den.

Du behöver:

  • Formfranska
  • Smör
  • Nutella
  • Jordgubbar
  • Vispgrädde 

Gör såhär:

  1. Tänd upp.
  2. Bred generöst med nutella på toastbrödet.
  3. Grädda toasten, använd rikligt med smör i järnet så brödet får en friterad känsla och blir riktigt frasigt.
  4. Vispa grädden och skiva jordgubbarna.
  5. Servera nutellatoasten tillsammans med den vispade grädden, jordgubbar och nykokt kaffe.

Bonustips!

Vispgrädde kan vara besvärligt att göra utomhus med visp och bunke. Ta istället med en liten plastpåse som du häller i grädden i, blåser upp lite lätt och sedan knyter igen. Nu är det bara att skaka tills grädden blivit vispad och sedan har du en färdig spritspåse att använda vid servering.

 

Mat smakar godare utomhus/ Viktor- En kåsa kaffe

Liknande artiklar

  • En Kåsa Kaffe - Femte årstiden

    Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Han delar med sig om sina tankar gällande den femte årstiden.

  • En Kåsa Kaffe - Grillkorven

    Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om grillkorvens betydelse. Att fjällvandra med barn. En fyndig berättelse om att inte krångla till det.

  • En Kåsa Kaffe - Vintertälta

    Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin från En Kåsa Kaffe. Erfarenheter från att vintertälta. Om att tälta året-runt.

  • Evelina Åslund. November –  Life is to be enjoyed!

    Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund. Om november och vad mörkret gör med oss. Tid för reflektion och tid för vila.

  • En Kåsa Kaffe - Att uppfostra en frilufsare

    Blogginlägg från vår Meindl-vän Viktor Lidin. Om att uppfostra barnen till friluftsmänniskor. Att fjällvandra med barn. En fin berättelse om att vara utomhus med barnen.

  • Evelina Åslund  - En lyckans dag på fjället

    Blogginlägg från vår Meindl-vän Evelina Åslund! Om en lyckad jaktdag på fjället. En spännande berättelse om ripjakt och att träna hundar.

  • En Kåsa Kaffe - Fjällen

    Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att koppla ur och hämta kraft.

  • Med Kebnekaise som mål

    Varför ska ni göra som Byggelit? Och vad har dom gjort? Att ha ett gemensamt mål som ligger utanför arbetsprestationen kan hjälpa till att sammanföra en grupp individer och skapa större gemenskap på en arbetsplats.

  • En Kåsa Kaffe- Jägare & samlare

    Blogginlägg från vår nya Meindl-vän En Kåsa Kaffe! Om att ta vara på naturen och varandra.

  • Guide - Att laga mat utomhus

    En av de bästa sakerna med friluftsliv är att få i sig bra mat på ett smidigt sätt i samband med de olika aktiviteterna utomhus. I denna blogg försöker vi fokusera på de enklaste sätten att laga mat på utomhus.

  • Att hugga ved

    I denna post så kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips när det kommer till ved och att hugga ved. Dessa tekniker fungerar såklart även ute i skogen!

  • Att göra upp en eld

    Ett blogginlägg som ger dig de bästa tipsen på hur man gör upp en eld. Att ge sig ut i skogen för en fika och koka upp lite kaffe över elden är en riktig friluftsklassiker! Men hur gör man egentligen upp en eld?

  • Vandringstips

    I den här bloggen kommer vi dela med oss av några av våra bästa tips kring vandring. Sverige har några av världens finaste nationalparker, naturreservat och vandringsleder och lusten för att ge sig ut är stor! Men hur kommer man igång?

  • Meindls kategorisering

    Meindls kategorisering från A–D ger en visning om skons användningsområde. Se vilka skor & kängor som passar bäst för varje aktivitet och terräng.

  • Storleksguide

    Storleksguide för kängor och skor. Hitta enkelt din storlek för vandringskängor och skor.

  • Prova ut – gå in

    Vi tipsar om vad du ska tänka på när du provar ut & senare går in dina Meindl-kängor. Rätt passform & modell är viktigt för upplevelsen av ditt äventyr.

  • Skovård

    Guide till rätt skovård. Lär dig hur du skall vårda dina skor & kängor från Meindl. Tips om kängvård, användning och förvaring, för längre hållbarhet.

  • Vinterbona kängorna

    Vinterbona kängorna/stövlarna för användning under vintern. I vår guide finns både tillbehör & tips på hur du håller fötterna varma & slipper halka.

  • Meindl Strumpguide

    Rätt strumpor är viktig för komforten i ett par skor, gör stor skillnad för skoklimatet & minskar skavsår. Meindls strumpguide guidar dig i strumpdjungeln.

Denna webbplats använder cookies för att spara information på din dator och säkerställa att du får bästa möjliga erfarenhet av vår webbplats.

Läs mer om hur cookies används i vårCookie policy.