Guide till kängvård

För ännu längre hållbarhet

Nyckeln till skor som håller i många år är underhåll och förebyggande skovård. Ta hand om dina skor och kängor så kan du använda dem i många år med bibehållen funktion. Se skötseln av dina Meindl-skor som en investering för både din hälsa, din plånbok och vår miljö!

Enkla skovårdstips

Tips på hur du på bästa sätt sköter dina Meindl-kängor får du i denna kängvårdsfilm från Meindl Sverige, samt i häftet >> Meindl Kängvård.

Generella kängvårdstips

 Meindls kängor är impregnerade från fabrik, så du behöver inte impregnera nyinköpta skor. Vi rekommenderar att du använder Meindl Sportwax ca en gång i månaden och impregnerar med Meindl Wet-proof två gånger per år. Använder du kängorna väldigt frekvent kan du behöva vaxa oftare. Skinnet är ett levande material, vilket är anledningen till att du måste ge det näring för hållbarheten.

Låt genomvåta skor torka långsamt, i skuggan och i frisk luft (inte vid brasa, spis, element eller i direkt solljus; vått skinn blir lätt bränt och blir då hårt och spricker).

I alla skor och framför allt vid frekvent användning bildas bakterier. Byt därför innersula ofta. Meindl-sulor och extra snören finns här på meindl.se eller hos din Meindl-återförsäljare.

 Förvara aldrig skor i fuktiga utrymmen. De kan mögla.

 

Smörj regelbundet in skons metalldelar (ringar, hakar och hyskor) med Meindl Sportwax som skydd mot oxidation.

 Syra, gödselmedel, gödningsmedel m.m. är gift för skinnet och sulans dämpningskilar. Skor som används i sådana miljöer måste tvättas och skötas väl för att hålla.

Observera att skor och kängor med ett funktionsmembran (såsom GORE-TEX®) behöver behandlas på samma sätt som de utan. För att membranet skall fungera krävs det att insidan av yttermaterialet hålls torrt och rent. Ett lager vax eller en impregneringsspray förhindrar att vatten tränger in genom lädret till mellanrummet mellan inner- och yttersko. Observera att skor med GORE-TEX® är vattentäta endast så långt upp som GORE-TEX® membranet når.

>> Läs mer om vår produktservice och garantier

.....................................................................................

Vi vårdar dina Meindlkängor

Tycker du att det är svårt att sköta om dina kängor på rätt sätt?

Låt oss göra det åt dig!

 >> Köp kängvård.

.....................................................................................