Vilken sko i vilken terräng?

Vilka äventyr ägnar du dig främst åt? Enkla vardagspromenader eller bestigning av Mount Everest? Redan 1975 delade Alfons Meindl in alla Meindlskor efter användningsområden, eller kategorier som vi kallar dem, allt i syfte att hjälpa dig hitta rätt skor för dina aktiviteter. Systemet visade sig vara så bra för användarna att flera andra skotillverkare har infört samma kategorisering.

Kategorier från A till D

Med kategorier från A till D får du en snabbvisning om skons användningsområde.

Tips! Om du är osäker på vilken kategori du ska välja så är det bättre att välja en mer stabil sko, tex BC före B eftersom den ger fler möjligheter.

Hitta din kategori

Kolla i illustrationen och gå sedan in på den kategori där du letar skor/kängor så finner du alla produkter i den valda kategorin. Allt för att underlätta ditt val.

Kategori A – Promenad/Stad
Kategori A/B – Vandring/stigar lätt
Kategori B – Vandring på led/lätt terräng
Kategori B/C – Vandring medelhård terräng

För tillfället har vi bara skor och kängor i dessa kategorier i vårt sortiment på meindl.se, men om du är ute efter en särskild produkt i någon av de högre kategorierna finns det möjligt att beställa hem. Kontakta oss på info@meindl.se med din förfrågan. Vi kan dock inte ge några garantier på leveranstider när det gäller specialbeställingar.