Meindl Strumpguide

Med rätt strumpor från Meindl ökar komforten

Många väljer att investera i skor eller kängor för flera tusen kronor, men tycker att strumporna skall vara gratis. Med en dålig strumpa spelar det ingen roll hur bra skon är. Strumporna minst är lika viktiga som kängorna för att du skall ska få ett behagligt klimat i skon och slippa skavsår. 

Rätt strumpa till rätt tillfälle och till rätt känga gör stor skillnad för din upplevelse av skon och din aktivitet. Ska du ut på en längre vandring till exempel, är det bra att ta med sig ett par extra strumpor i packningen och byta under dagen. Du kommer att känna dig piggare och fräschare! För dig som använder kängor i ditt yrke är det lika viktigt att använda rätt sorts strumpor då foten belastas hela dagen. Rätt sorts strumpa, gärna tillsammans med en teknisk sula såsom Powerstep, kan även förbättra värmen och öka komforten i kängan under kyligare eller varmare perioder.

Meindls originalstrumpor som du hittar här är tekniska strumpor som håller en bra passform och är anpassade för Meindls kängor och skor.

TEKNISK STRUMPA
Fördelen med en teknisk strumpa är att den har en bättre, tightare passform och högre komfort än många andra strumpor. Den tekniska strumpan, som ofta består av en kombination av ull och syntetiska material, kombinerar fördelarna av syntetfiber, som effektivt transporterar bort fukt från foten och förbättrar passformen, och naturmaterialet ull, som värmer i kyla även om det blir fuktigt och som svalkar i värme. Resultatet blir strumpor som sitter rätt och fötter som upplevs bekvämt torra.
Exempel på våra tekniska strumpor; Meindl MT Jagd sock "merino extra", Meindl MT4 Modal, Meindl MT6 Merino.

ULLSTRUMPOR
En ren ullstrumpa är ett bra alternativ till den tekniska strumpan. Fördelen en teknisk strumpa har jämfört med den rena ullstrumpan är oftast den förbättrade passformen.

SYNTETISK STRUMPA
En ren syntetisk strumpa har fördelen att den drar fukt från foten och har en tight passform. Den kan upplevas för sval i vissa temperaturer, och är därför ett bra alternativ under sommarhalvåret. Många tunnare strumpor – s.k. ”liners” – är rena syntetstrumpor.

BOMULLSSTRUMPAN
Bomullsstrumpan är den vanligaste strumpan i mångas garderob. En ren bomullsstrumpa ska inte användas i en sko/känga med GORE-TEX membran då materialet bomull binder fukt. Det innebär att fukten stannar i skon, nära foten; foten upplevs svettig med effekten att skavsår lättare kan uppkomma. En viss andel av en teknisk strumpa kan dock med fördel innehålla bomull då materialet är väldigt slittåligt.