Sulkonstruktion

Grunden till Meindls komfort

Sulan och dess uppbyggnad är en viktig del i Meindls kategorisering av skor och kängor och en stor anledning till Meindls framgång. En mjukare sula och sulkonstruktion passar bra för enklare promenader i vardagen, medan en längre vandring i oländig terräng och med tung packning kräver en stabil sulkonstruktion med specialmönster för bra grepp och avlastning. 

 

Stabila Meindl

Huvuddelen av Meindls sortiment är stabila, vridstyva modeller med en sulkonstruktion som förhindrar supination och pronation, vilket är anledningen till att många ortopeder och andra fotexperter väljer Meindl till sina patienter och kunder. 

En stor del av Meindls kängor har en s.k. rullsula – en funktion som gör att du tippar lite framåt när du går. Detta är stötdämpande och minskar belastningen på knän och leder och ger en mycket bekväm gång. 

 

Yttersulor

Meindls yttersulor består av olika material, hårdheter, grepp och mönster – allt anpassat efter skons användningsområde.

Meindl använder mer än 50 olika yttersulor till sina skomodeller, och en av de främsta sulleverantörerna är Vibram, världens mest kända sultillverkare, som gör flera sulmodeller exklusivt för Meindl. 

 
 
  
 

Innersulor

Alla Meindls innersulor är skålade, anpassade för tryck och urtagbara. Innersulan är en viktig del i din upplevelse av Meindl-komforten och det finns flera olika innersulor speciellt anpassade för fukttransport, individuell passform, skinnkänsla och/eller extra komfort.

Ett tips är att alltid ha med sig ett extra par innersulor och strumpor för att stanna upp, byta och därmed ge resten av dagen ett extra lyft.