• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Sulbyte

Meindl

* Byt sula på dina skor och förläng livslängden. Har du ett par sköna Meindl-kängor som du har gått in och som formats perfekt efter dina fötter? Börjar sulan släppa eller har den gett upp helt? För dig som inte vill köpa nya kängor har vi lösningen; Vi byter hela sulkassetten så kan du fortsätta gå långt i dina Meindl-kängor – ett ekonomiskt och miljömässigt val!
1 795 kr

Förhandsbokning

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Vill du göra ett sulbyte?

1. Observera att omsulning bara kan göras på Meindls kängor. Tänk på att det tar c:a 10-12 veckor från att vi fått kängorna hit till oss i Östersund innan du får kängorna åter.

2. Se till att dina kängor är väl rengjorda både på ovansidan och under yttersulan samt att de är hela och intakta in- och utvändigt (foder och ytterläder). Vi förbehåller oss rätten att returnera kängorna för rengöring eller fakturera kostnaden för rengöring (500 kr). 

3. Plocka ur innersulor och skosnören och behåll dem hemma eftersom de annars kasseras vid bytet. OBS! Skicka båda kängorna då sulbytet görs på helt par!

4. Lägg ordern på denna artikel (Sulbyte). Vi rekommenderar att du väljer Klarna faktura vid betalning. Varför? För att vi aktiverar betalningen först när sulkassettbytet är genomfört och kängorna är på väg tillbaka till dig. Om du t.ex. väljer kortbetalning så reserveras beloppet på ditt kort direkt (i 10-12 veckor) vilket är onödigt.

5. Efter genomförd order: Invänta fraktsedeln som kommer att mejlas till dig senast närmaste arbetsdag efter lagd order. Detta innebär t.ex. senast måndag vid order lagd fredag e.m. lördag eller söndag. Kolla att mejlet inte hamnat i din Skräppost. Observera att detta gör vi manuellt i kundtjänsten, dvs det är inte en automatiserad funktion, vilket påverkar svarstiden.

Fraktsedeln skriver du ut och fäster på paketet - se punkt 6 nedan. Har du ej möjlighet till utskrift maila då till info@meindl.se så skickar vi en till dig per post.

6. Paketera dina kängor och lägg med dina fullständiga kontaktuppgifter inklusive mobilnummer och hänvisa till det ordernummer du fått på meindl.se. OBS! Skicka båda kängorna då sulbytet görs på helt par! Använd helst vårt returformulär och notera ditt ordernummer så att alla dina kontaktuppgifter finns med. >> Returformuläret finns att ladda ned här.

7. Tejpa/klistra fraktsedeln på paketet.

8. Lämna in ditt paket hos närmsta PostNord-ombud.

9. Vi mottager ditt paket i Östersund där vi gör en första kontroll av kängorna. Vi samlar ihop veckans order av Sulkassettbyte och skickar dessa till Meindls serviceteam i Tyskland.
***Om skomakarna bedömer att sulbytet inte går att göra kommer du att få frågan av oss om du vill få tillbaka kängorna eller om de ska kasseras. Vi kommer i dessa fall inte att aktivera någon kostnad för ordern i Klarna.

Vad gör Meindl?

Bytet av sulkassetten görs på fabriken i Kirchanschöring. Hela sulkassetten byts ut, det vill säga yttersulan och det stötdämpande materialet mellan skon och yttersulan. Om kängan har skyddskant i gummi så byts även denna ut och kan eventuellt i och med detta ändra utseende men kängan behåller samma funktion.

Efter ca 10–12 veckor från det att vi mottagit kängorna får du dina kängor åter. Förutom själva sulbytet ingår även frakt till och från Östersund samt till och från Tyskland, ny skyddskant i gummi (om det fanns förut på modellen), nya snören och nya innersulor.** Och du får kängor du kan fortsätta ha glädje av i många år framöver.

**Observera att garantin för vattentäthet upphör efter sulkassettbytet och att en förutsättning för bytet är att resten av kängan är intakt. Det är inte säkert att fabriken kan använda originalsula (då denna kanske ej finns kvar) men en sula med samma kategori och funktion kommer att användas. Sulbyte kan endast utföras på Meindls kängor.

>> Läs mer om sulbyte här.