Meindl Identity®

Skor med egen identitet

Meindl kan för varje skopar i Identity®-sortimentet ange exakt vilken rutt dina skor tog för att komma hit. Sedan 2011 kan Meindl som första skotillverkaren i världen tillhandahålla erbjuda skor med ursprungsmärkt, miljövänligt framställt läder med full transparens – från starten vid ängarna i Alperna där boskapen lever och föds upp ekologiskt, via garveriet, till produktionen av skorna.

Hos varje par Meindl Identity®-skor får du ett detaljerat ursprungsintyg från oss för det läder som används på överdelarna. Detta ursprungscertifikat tillhandahålls i form av ett identitetsnummer, som både är präglat i plösen på skon precis som i ett identitetspass. Varje par skor har således sitt egna individuella CV och kan spåras tillbaka till den ekologiska bondgården i Sydtyskland.

 

Högsta kvalitet

Anilinläder är läder av högsta möjliga kvalitet som ger en lyxig och varm läderkänsla. Hudarna får inte ha några ärr eller konstiga mönsterändringar. Endast 5-10% av alla hudar går att använda för framställa detta exklusiva läder. Det anilinfärgade lädret får behålla sin naturliga yta, vilket innebär att lädret kan andas och åldras med tiden. 

Miljövänligt

En högkvalitativ design med de bästa materialen, tillsammans med en passion för detaljer och hantverk, resulterar i Meindl Identity®-skor som samtidigt är robusta, bekväma och hållbara. Detta är sann hållbarhet.

© Heinens garveri

Ursprungsmärkt

Modellerna i Meindl Identity®-serien kräver en extra noggrann insats i alla arbetsmoment. Över 200 individuella steg är nödvändiga i produktionen tills den slutgiltiga kvalitetsskon är klar. Bland annat måste alla läderdelar dokumenteras och märkas.

ID-nummer

Om du redan har investerat i ett par hittar du ditt Identity®-nummer instansat på innersidan av plösen. Om du ännu inte har köpt ett eget par Meindl Identity® kan du ändå testa ursprungsmärkningen med testnummer 83417 på hemsidan www.identity-leder.de.


© Heinens garveri

© Peter Straub

Fem stationer, 20 dagar och 200 arbetssteg

Innan en idé blir en Identity®-känga går den igenom fem stationer. Från skinn till färdig sko tar det över 20 dagar, och skon har då gått igenom 200 arbetssteg. Dina Meindl Identity® har ett sällsynthetsvärde. Det produceras bara 25 000 skor varje år. Anledningen är det begränsade råmaterialet av hög kvalitet.

Den alpina ängen

Som med allt i livet blir saker alltid vad man gör det till. Och det är exakt varför Meindl Identity®-jordbrukarnas kor betar på de vackraste alpina betesmarkerna i Bayern och Salzburg. Detta främjar biologisk mångfald i ängarna och gör korna glada.

Bonden

Alla Meindl Identity®-bönder arbetar enligt biologiska principer. Hållbarhet och ett holistiskt sätt att tänka lever verkligen här. Så vi har hittat den perfekta partnern för att skapa en unik sko. Och som bonus är också de korta transportvägarna bra för miljön.

Garveriet

Meindl Identity®-läder är speciellt högkvalitativ kohud. De höga ekologiska standarderna kunde endast förverkligas genom speciellt optimerade garvningsprocesser. Processen är miljövänlig och vårt foderläder är kromfritt. Här markeras Meindl Identity®-lädret med Identity®-numret och allt dokumenteras.

Produktionen

Den innovativa styrkan och erfarenheten av 300 års skomakartradition finns i alla Meindl Identity®-skor. De produceras i våra fabriker (Europa) under de bästa arbetsförhållandena. Och det som verkligen tilltalar oss är att bakom varje maskin finns fortfarande en människa.

© Peter Straub

Resultatet

Din Meindl Identity®-sko är unik och kommer att följa dig under många år. Varje par har ett ID-nummer präglat med vilket du kan hämta ett detaljerat bevis på ursprunget för det övre lädret som används. Varje sko har sin egen individuella och transparenta historia – din sko med identitet.