• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

GSG9 3000

Meindl

Denna uniformsnyhet är en smidig, stabil och vattentät (GORE-TEX®) allroundkänga för varierande väderförhållanden. Perfekt för dig som jobbar på både asfalt och i terräng.
4 399 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Uniformsmodellen GSG9 3000 introduceras för den svenska marknaden våren 2019. Det är en smidig allroundkänga anpassad för yrkesverksamma framför allt på asfalt/i city men även i terräng.
Modellen tillhör Meindls kängkategorisering B, vilket innebär en känga som passar för medelsvår terräng och med utrustning/packning på ca 10–15 kg. En känga med hög kvalitet och med Meindls välkända komfort.

Praktisk snörficka i Strech-Lycra i plösens övre kant för att förvara ändarna på snörena. Air-Active® Technology, vaddering och ventilerande funktion. DiGAfix® för flexibel fixering av vrist och häl för förbättrad passform. Mjukt vadderad och urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula med god fukttransport som kan handtvättas i 30 grader. Anatomisk sulkonstruktion med support för pronation och supination. GORE-TEX® för 100% vattentäthet. Skafthöjd c:a 19 cm. 

Certifierad enligt EN ISO 20347 O3 SRC HI CI WR HRO FO. Antistatisk, spiktrampskydd, olje, bensin och syrabeständig yttersula.  

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.