• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Dovre PRO

Meindl

Dovre PRO – "Årets Meindl-känga 2021" – är en unisexkänga med högt skaft som påminner om Meindls storsäljare Dovre Extreme MFS wide, men med normal läst och en något mjukare sula. Lämplig för jakt eller vandring i medelsvår terräng. För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt. Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.
5 199 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Trustpilot-omdömen

Meindl Dovre PRO är en populär högskaftad känga med högsta kvalitet och komfort som har utsetts till "Årets Meindl-känga 2021". Det är en mycket stabil och vridstyv jakt- och vandringskänga i slitstarkt nubuckskinn och med GORE-TEX®. 

Fodrad med GORE-TEX® Performance Comfort Footwear för 100% vattentäthet och god andning. MFS (Memory Foam System) i vristpartiet – ett skum som formas med hjälp av kroppsvärmen och ger individuell passform. Vridstyv och sidostabil – håller foten på plats i alla lägen.

DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning. Rullsula för bekväm och avlastande gång och en uppdragen gummering för att bättre tåla slag och stötar i oländig terräng. 

Urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula som kan handtvättas i 30 grader. Yttersula Meindl Multigriff® av Vibram®. Tillverkad i nubuckläder för extra lång hållbarhet.

Tillhör kategori B och är lämplig för användning i lätt till medelsvår terräng och på leder med packning på upp till 10–15 kg. Kan med fördel användas året om och vinterbonas med ullsula + ullstrumpor om vintern.

Unisexläst.

Bäst i test 2020!

Under augusti–december 2019 utförde Svenska Jägareförbundet ett gediget test av åtta st jaktkängor för kvinnor och i testet som publicerades i Svensk Jakt #4 2020 blev unisexmodellen Dovre PRO bäst i test! De fick full pott och plockade hem 13 poäng av 13 möjliga. Island MFS Lady Active placerade sig på en delad andraplats med 12 av 13 poäng.

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.