• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Vakuum Lady GTX®

Meindl

"Årets Meindl-känga" 2023 & 2018 – Meindl Vakuum Lady GTX® – är lätta och samtidigt stabila kängor med ovandel i nubuckläder, med GORE-TEX®-membran för 100% vattentäthet och god andning och MFS för perfekt individuell passform för just din fot. Perfekta för vandringar på leder, asfalt och enklare skogsterräng. Finns även som herrmodell. För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt. Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.
4 399 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Vakuum Lady GTX är mycket stabila och avlastande vandringskängor. Förutom titeln "Årets Meindl-känga" 2018 & 2023 blev Vakuum Men GTX och Vakuum Lady GTX vinnare i Råd & Röns stora kängtest i maj 2016 och fick omdömet "Vandringskängornas Rolls Royce". Läs mer här.

Ovandel i nubuckläder med uppdragen gummering runt hela kängan för att bättre tåla slag och stötar i terräng. Yttersula Meindl Multigriff® 2 av Vibram® för god stötdämpning. Urtagbar Air-Active® Vakuum innersula som kan handtvättas i upp till 30°C. MFS Vakuum – Memory Foam System – är ett sorts skum runt hela foten som med hjälp av din kroppsvärme gör att kängan formar sig perfekt efter din fot. Detta kan dock göra att modellen upplevs lite smalare så man kan behöva gå upp någon halvstorlek.

Utmärkt, bekväm och slitstark känga som tar dig genom vått och torrt i många år. Tillhör kategori B och är lämplig för användning i lätt till medelsvår terräng och på leder med packning på upp till 10–15 kg. Kan med fördel användas året om och vinterbonas med ullsula + ullsockar och broddar (vid halka) om vintern.

Normal damläst. Finns även som herrmodell

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.