• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Engadin Lady MFS

Meindl

Engadin Lady MFS är en mycket stabil vandringskänga som är väl anpassad för tuff terräng och tung packning. En skinnfodrad dammodell som är utrustad med MFS® – Memory Foam System som formar kängan efter din fot för en optimal passform.
3 999 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Engadin Lady MFS är en skinnfodrad vandringskänga med damläst. Modellen tillhör kategori B/C vilket gör den lämplig för ambitiösa vandringar i svår terräng och med tung packning. 

Modellen är tillverkad i vaxat nubuckläder för extra hållbarhet. För att tåla stötar i terräng har modellen en uppdragen gummering runt hela kängan. Innersulan Air-Active® Soft Print drysole är urtagbar och kan handtvättas i 30 grader. Yttersula Meindl Multigriff® av Vibram® för ett säkert grepp. 

Engadin Lady MFS är utrustad med tekniken MFS® – Memory Foam System runt fotleden. Tekniken formar kängan med hjälp av kroppsvärmen och ger dig en individuell passform som passar din fot. Hälen fixeras med DIGAfix®. 

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.