• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Bernina Lady 2 GTX®

Meindl

Meindl Bernina Lady 2 GTX® är en stabil damkänga i nubuckläder som passar för vandring i lätt till medelsvår terräng. Modellen har Gore-Tex®-foder och tillhör serien Comfort Fit®, vilket innebär mer utrymme i främre delen av kängan, både på bredden och höjden.
4 699 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer14

Storlekstabell

Meindl Bernina Lady 2 GTX® passar kvinnor med lite bredare fot då den tillhör serien Comfort Fit®. Mer utrymme i främre delen av kängan, både på bredden och höjden.

Damkängan är gjord av vaxat nubuckläder med extra gummering runt kängan för att bättre tåla slag och stötar i terrängen. Bekväm innersula i kork med ett lager fleece för bästa ventilation.

GORE-TEX® membran för 100% vattentäthet och god andning. Bernina har även tekniken MFS®  – Memory Foam System – vilket är en skum i hälpartiet som med hjälp av kroppsvärmen formas efter din fot och ger perfekt individuell passform. DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning. 

Yttersula Meindl Multigrip® 3 Alpin Light by Vibram®.

Modellen tillhör Meindls kategori B vilket innebär att den är lämplig för vandring i lätt till medelsvår terräng och på leder. 

Bred damläst.

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.