• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Kampfstiefel Leicht

Meindl

Kampfstiefel Leicht är en lätt, smidig och stabil känga i skinn och cordura med bra ventilerande egenskaper. Ojle-, bensin- och syraresistent. Populär som yrkeskänga bland yrkesgrupper som polis, militär och väktare. Modellen lämpar sig även för vandring i lätt terräng, t.ex. dagsutflykter på (grus-)vägar och stigar i skog och mark.
3 799 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Meindl Kampfstiefel Leicht ingår i Meindl Black Collection; kängor speciellt anpassade för de utmaningar yrken som t.ex. polis, militär och väktare innebär.

GORE-TEX®-membran för 100% vattentäthet och god andning. Ojle-, bensin- och syraresistent.

Rejält mönstrad sula med bra grepp. Mjukt vadderad och urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula med god fukttransport som kan handtvättas i 30 grader. Meindls rullsula för bekväm och avlastande gång.

Modellen tillhör kategori A/B vilket betyder att den är lämplig för användning i lättare terräng, t.ex. lättare vandringar och promenader på (grus-)vägar, stigar eller i skog med liten packning på 5–10 kg. Kan med fördel användas året om och vinterbonas med ullsula + ullstrumpor om vintern.

Klassificeringar: O2 FO HI CI WR HRO SRC

Skafthöjd: 21 cm (strl 8).

Modellen tillverkas ett fåtal gånger per år. Det innebär att beställningsvaror kan ha en längre leveranstid. Vid beställning av sådan storlek får du ett leveransbesked nästkommande vardag eller så snart vi har fått besked från Meindl Tyskland.

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten och även förhindra obehag såsom skoskav.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst. Läs mer i vår Strumpguide.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.