• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Island Lady MFS Active

Meindl

Island Lady MFS Active är Meindls och en av världens mest sålda kängmodeller med över 1,5 miljoner par. Det är en mycket stabil, komfortabel och vattentät känga anpassad för vandring i svår terräng. Mångfaldigt prisad och bland annat utsedd till "Produkt som förändrat hela friluftslivet" av tyska tidningen Outdoor. För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt. Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.
4 499 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Modellen är tillverkad i nubuckläder och tillhör kategori B/C vilket gör den lämplig för vandringar i svår terräng och tung packning.

Fodrad med GORE-TEX® Performance Comfort Footwear för 100% vattentäthet och god andning. Vridstyv och sidostabil – håller foten på plats i alla lägen. Damläst.

Island Lady MFS Active har tekniken MFS® – Memory Foam System – vilket är en foam hälpartiet som med hjälp av kroppsvärmen formas efter din fot och ger perfekt individuell passform. DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning.

Rullsula för bekväm och avlastande gång och en uppdragen gummering för att bättre tåla slag och stötar i oländig terräng. Urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula som kan handtvättas i 30 grader. Yttersula Meindl Multigriff® av Vibram®. Tillverkad i vaxat nubuckläder för extra lång hållbarhet. 

Finns även som herrmodell.

Bäst i test – flera gånger om

Island är de vandringskängor hos Meindl som blivit Bäst i test flest antal gånger och som vunnit fina priser. I mars 2020 testade den danska sajten Outsite.org med vandringstips & friluftsliv i Skandinavien samt resten av världen Meindl Island MFS Active och utsatte dem i över ett år för olika prövningar på bl.a. fjäll, vulkaner, skandinaviska vandringsleder och naturligtvis även på Island. Testaren gav Meindl Island MFS Active det högsta betyget på Outsite någonsin: 10 av 10 med utlåtandet ”De är helt klart den bästa vandringskängan på marknaden!”

Läs hela testet i sin helhet >>här.

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.