• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Dovre Extreme MFS "wide"

Meindl

Meindls storsäljande jaktkänga med högsta kvalitet och komfort. En mycket stabil, vridstyv och rymlig jakt- och vandringskänga med högt skaft och GORE-TEX® som lämpar sig för svåra vandringar med tung packning på över 15 kg.
5 399 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Trustpilot-omdömen

Kategori B/C innebär att modellen lämpar sig för svåra vandringar med tung packning på över 15 kg.

Fodrad med GORE-TEX® Performance Comfort Footwear för 100% vattentäthet och god andning. Vridstyv och sidostabil – håller foten på plats i alla lägen.

Dovre Extreme MFS "wide" har funktionen MFS® – Memory Foam System – vilket är en foam hälpartiet som med hjälp av kroppsvärmen formas efter din fot och ger perfekt individuell passform. DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning.

Rullsula för bekväm och avlastande gång och en uppdragen gummering för att bättre tåla slag och stötar i oländig terräng. Bredare läst än normalläst.

Urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula som kan handtvättas i 30 grader. Yttersula Meindl Multigriff® av Vibram®.

Tillverkad i vaxat nubuckläder för extra lång hållbarhet.

Bäst i test 2020!

I mars 2020 testade 9 testpersoner 12 olika jaktkängor för den svenska sajten jaktlandet.se och där blev Dovre Extreme MFS wide bäst i test i mellanprisklassen!

Utdrag ur omdömet:

"Det här är, som tidigare sagt, en väldigt bra jaktkänga."
"Det är inte alltid som jag behåller produkterna vi har testat, men i detta fall var jag bara tvungen, jag hade ju gjort grovjobbet! Nu vill jag ha på mig dem varje dag, det var länge sedan jag skaffade ett par kängor som satt så fint!"
"… de är höga, extremt slittåliga, och väldigt pålitliga."
"De är även vattentäta och andas trots det väldigt väl. En annan viktig faktor är att de är väldigt lätta att underhålla.”

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.