• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Arbetskängor för dam & herr

Kängor som gör jobbet

Bekväma och högkvalitativa kängor för din arbetsdag. Låt Meindls arbetskängor hålla dig torr, varm och stabil hela dagen. Hitta din nya arbetskänga idag. 

10 produkter

Du har sett 10 av 10 produkter

När det gäller arbetskängor är kvalitet och komfort av största vikt. Här hos Meindl hittar du ett brett utbud av kängor som uppfyller dessa krav. Meindls kängor är kända för hög kvalitet och lång livslängd vilket gör dem till ett smart val för yrkesverksamma inom en mängd olika sektorer.

Bekväma arbetskängor för långa dagar

Är du på jakt efter arbetskängor som är robusta och klarar utomhusarbeten under tuffa förhållanden? I så fall kan vi rekommendera modeller Dovre PRO, som också blev “Årets Meindl-känga” så sent som 2021. Det är en unsexkänga som utöver att vara lämplig i arbete även passar för jakt eller vandring i medelsvår terräng. Dovre PRO påminner även om storsäljaren Dovre Extreme MFS "wide" vilket är en modell som lämpar sig för dig med lite bredare fötter. Bägge dessa modeller har högt skaft vilket kan vara lämpligt om du tillbringar en stor del av din arbetsdag ute i skogen.

För dig som arbetar inom jordbruk eller på gård så kan det vara skönt att ha ett par lättare kängor. I detta syfte är två modeller vi kan rekommendera Island MFS Active eller Vakuum Men GTX®/Vakuum Lady GTX®. Det är två kängmodeller som bägge erbjuder en god balans mellan smidighet och stabilitet. Ovan hittar du även flera modeller som har förkortningen “MFS” vilket innebär att de är utrustade med Memory Foam System, en teknik med formbart skum som gör att kängan formas utefter din fot för optimal passform hela tiden.

Arbetskängor under vintern

För dig som arbetar under vinterhalvåret är varma kängor ett måste. Bland annat har vi modellen Gastein GTX® som är en fodrad känga som också lämpar sig väl för vandring och andra vinteraktiviteter. Modellen har en innersula av lammull som ger torra och varma fötter under vinterns kallaste dagar.

Arbetar du under de allra hårdaste vinterförhållandena har vi modellen Nordkap PRO GTX® som klarar temperaturer ner till -35 grader.

Arbetskängor för dig inom försvar och säkerhet

För yrkesverksamma inom försvar och säkerhetsyrken kan du läsa mer om Meindls produktutbud här; militärkängor & militärskor. Meindl GSG9 3000 och Combat Extreme är två kängmodeller anpassade för att möta de höga krav inom dessa sektorer avseende skydd, hållbarhet och funktionalitet. De är även svarta vilket kan vara ett krav för uniformsyrken.

Ta hand om dina arbetskängor

Även om Meindls alla kängor har lång livslängd är det alltid viktigt att du tar hand om dina kängor på bästa sätt. Framförallt om du arbetar i kängorna och har på dig dom varje dag. Rengör kängorna regelbundet från smuts med en mjuk borste eller en fuktig trasa. Impregnera även kängorna för att skydda mot vatten och smuts. Klicka här för att se våra skovårdspordukter. Och den dagen sulan börjar slitas ut så behöver du inte köpa nya kängor utan kan ta del av Meindls sulkassetbyte, så blir dina kängor som nya igen.