• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Adamello GTX®

Meindl

Stabil känga i nubuckläder som är anpassad för vandring i medelsvår terräng. Modellen är utrustad med GORE-TEX® för 100% vattentäthet och andning och tillhör serien Comfort Fit®, vilket innebär mer utrymme i främre delen av kängan, både på bredden och höjden, och passar alltså dig med lite bredare fot.
3 999 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Adamello GTX® passar dig med lite bredare fot då den tillhör serien Comfort Fit®. Mer utrymme i främre delen av kängan, både på bredden och höjden. Bekväm innersula i kork med ett lager fleece för bästa ventilation.

Yttersula Meindl Multigrip® 3 by Vibram® med PU-dämpning. 

Tillverkad i nubuckläder med uppdragen gummering över tårna för att bättre tåla slag och stötar i terrängen. DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning.

Modellen tillhör kategori B och är lämplig för användning i lätt till medelsvår terräng och på leder med packning på upp till 10–15 kg. Kan med fördel användas året om och vinterbonas med ullsula + ullstrumpor om vintern.

Bred herrläst. 

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst. Läs mer i vår Strumpguide.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.