• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Lite Hike Lady GTX®

Meindl

Lite Hike Lady GTX är lätt och funktionell, vilket gör den till en perfekt följeslagare för många utomhusaktiviteter. Vandringsskon är försedd med GORE-TEX® -membran vilket gör att fötterna håller sig torra och varma samtidigt som den håller en god andningsförmåga
2 899 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer14

Storlekstabell

Lite Hike GTX ingår i kategori A vilket gör att den passar utmärkt för promenader eller lättare vandring på stig och led.

Tack vare Variofix®-systemets frilöpande "Speedwire" får du ett bra hälgrepp då den spänner jämnt runt hälen när den dras åt.

Den halkfria profilen på Meindl Multigrip® G4-sulan med en EVA soft step wedge + TPU hälstabilisator ger ett säkert grepp och skön dämpning. Sulan innehåller 22% återvunnet gummi med försäkran om att den har tillverkats i vanlig Meindl-kvalitet.

Finns även som herrmodell

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten och även förhindra obehag såsom skoskav.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst. Läs mer i vår Strumpguide.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.