• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Litepeak GTX®

Meindl

Favoriten Litepeak äntrar våren i färgen Blue/ orange. En snygg, stabil och mycket lätt outdoor- och vandringskänga med brett användningsområde – från stad till fjälltopp. Ovandel i mocka och mesh. "Årets Meindl-känga 2020" – Litepeak GTX® – är en favorit för många i kategorin lätta vandringskängor. Toppbetyg i flertalet produkttester. Finns även som annan herrmodell. För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
3 999 kr

Slutsåld

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer14

Storlekstabell

Litepeak GTX® är en ny favorit hos många! Förutom Bäst i test i Råd & Rön 2021 så blev Litepeak GTX® och Litepeak Lady GTX® utsedd till "Årets Meindl-känga 2020" och har dessutom fått toppbetyg i flertalet produkttester i Europa.

"Bra markkänsla och passform. Stabil. Skönt framåtrull" är några av kommentarerna i Utemagasinets Prylguide i nr 3–4/20.

Litepeak GTX® är tillverkad i mocka och mesh med GORE-TEX®-membran för 100% vattentäthet och god andning. Kängan är utrustad med Variofix® snörsystem, som innebär att snörningen även löper runt hälen och ger hälen rätt position i skon. Litepeak GTX® har dessutom en integrerad stretchzon i hälområdet, vilket gör hela manschetten mer elastisk. 

Uppdragen gummering framtill för att bättre tåla slag och stötar i terräng. Yttersula Meindl Multigrip 3 Alpin Light by Vibram®. Mjukt vadderad och urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula med god fukttransport som kan handtvättas i 30 grader.

Litepeak GTX® tillhör kategori B och är lämplig för användning i lätt till medelsvår terräng och på leder med packning på upp till 10–15 kg. Kan med fördel användas året om och vinterbonas med ullsula + ullstrumpor om vintern.

Normal herrläst. Upplevs dock av somliga att modellen har något smalare passform.

Finns även i annan herrmodell.

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten och även förhindra obehag såsom skoskav.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst. Läs mer i vår Strumpguide.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.