• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
Nyhet

Amiata GTX® BOA® (extra volym)

Meindl

Utrusta dig med Meindl Amiata och ta steget till nästa nivå med oöverträffad komfort, skydd och prestanda.


Meindl Amiata GTX (Boa®) är en förstklassig känga i Sil-Nubuckläder. Amiata ingår i Meindls berömda Comfort fit®-serie, vilket betyder att den är extra bred i sin passform. Kängan är tillverkad i premium material och trivs bra såväl i terräng som efter leder.
5 399 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer13

Storlekstabell

Amiata GTX Boa®

Är en känga med extra allt! Utrustad med det banbrytande BOA® Fit Systemet istället för den traditionella snörningen. Boa systemet ger dig en perfekt passform med hjälp av en finjusterbar vridlåsning. Justera enkelt och snabbt trycket för optimal komfort och få en jämn fördelning över hela ffoten.

Comfort fit® - för extra utrymme

Modellen passar dig med bredare fot eller inläggssula då den tillhör serien Comfort Fit® vilket innebär att den har mer utrymme i främre delen av kängan, både på bredden och höjden. 

Sil-Nubuckläder

Är ett högkvalitativt material som används i premiumskor, känt för sin exceptionella hållbarhet och eleganta utseende.

  • Hållbarhet: Sil-Nubuckläder är känt för sin slitstyrka och hållbarhet. Denna typ av läder står emot slitage och skador väl, vilket gör det idealiskt för krävande utomhusaktiviteter och daglig användning.
  • Andningsförmåga: Tack vare sin naturliga fiberstruktur erbjuder Sil-Nubuckläder god andningsförmåga, vilket hjälper till att hålla fötterna svala och torra under längre perioder av aktivitet.
  • Vattenbeständighet: Med rätt behandling är Sil-Nubuckläder vattenavvisande, vilket hjälper till att skydda skorna från regn och fukt. Det är dock viktigt att regelbundet underhålla lädret med speciella produkter för att bevara dess vattenavvisande egenskaper.

GORE-TEX - Vattentät och Andningsbar

Kängorna är försedda med Gore-tex foder som ger dig garanterad vattentäthet och överlägsen andningsförmåga, vilket håller dina fötter torra och fräscha hela dagen.

Premium Material

Skons ovansida är tillverkad av robust Sil-Nubuck-läder som är mycket slitstarkt och som ger maximalt skydd. Det unika Comfort fit®-fotbädden kombinerar kork och filt som tillsammans skapar en sula som ger en naturlig och personlig passform och extra komfort vid varje steg.

Vibram® Sula för Ultimat Grepp

Meindl Multigrip® 3 Alpin Light-sulan från Vibram® är specialdesignad för att ge ett säkert grepp på alla typer av terräng. Perfekt i utmanande terräng där säkerhet och stabilitet är av största vikt.

Utrusta dig med Meindl Amiata GTX Boa® och ta steget till nästa nivå med oöverträffad komfort, skydd och prestanda.

-----------------------------------------------------------------------

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.