• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Gastein GTX®

Meindl

Med Gastein GTX® blir vintervandringar ett nöje. Den lätta, komfortabla och tidlösa vinterkängan har ett foder som är en kombination av 12 mm äkta lammull och GORE-TEX®, samt en urtagbar innersula av äkta lammull vilket ger varma och torra fötter även under kalla vinterdagar. Då fodret bygger lite inuti kängan kan du behöva 1 nummer större än din ordinarie skostorlek.
3 599 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Meindl Gastein GTX® tillhör kollektionen Meindl Winter Light Hiker och är tillverkad i vaxat nubuckläder för extra lång hållbarhet.

Fodret är varmt och mjukt fodrat med 12 mm äkta lammskinn. För först då utvecklar lammskinnet sin fulla värmeprestanda. GORE-TEX®-membran för 100% vattentäthet och god andning som gör att du kan njuta av dina utomhusaktiviteter till fullo, oavsett väderförhållanden.  

Vibram® Ice Trek PRO-sulan ger ett säkert grepp på vinterunderlag. Den innovativa vintersulan har, förutom de utmärkta egenskaperna på is, också de bästa slitagevärdena, vilket gör gummisulan lämplig som sula året runt.

Klarar temperaturer ner till –30 ° C. 

Finns även som dammodell.

Hitta rätt storlek

Tänk på att luft isolerar! Välj inte för liten storlek – du ska kunna vicka och vrida på tårna i dina skor. Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.