• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Performance

Meindl

- En av våra mest slitstarka och användbara kängor. Klassikern Meindl Performance är en mycket stabil och slitstark känga i svart läder med högt skaft och Gore-Tex®. Denna unisexmodell passar dig som vandrar i krävande terräng eller som gillar den lite längre vandringen med tung packning. Performance är vanlig i yrkeskategorier såsom polis och militär, men även bland jägare och vandrare.
4 699 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Performance har en vridstyv och sidostabil konstruktion som håller foten på plats och stabiliserar upp dina fötter i oländig terräng.

100% vattentäta tack vare sitt membran i ”GORE-TEX® Performance Comfort Footwear”.  En speciell framtagen teknik för produkter med extra tuffa krav. Kombinationen av vattentäthet, andningsförmåga och bra isolering blir optimal och gör att du håller dig varm och torr under långa perioder.

Ovandelen på kängan är i slitstarkt och vattentätt läder som är skuret i ett stycke för bästa hållbarhet. Performance har Meindls välkända rullsula för bekväm och avlastande gång och en mjukt vadderad och urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula med god fukttransport.

Den har Vibram® yttersula med en uppdragen gummering för att bättre klara slag och stötar i tuff terräng och sulan är dessutom olje-, bensin- och syraresistent.

Klassificering för yrkesanvändare: O2 FO HI CI WR HRO SRC

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.