• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Bergamo Identity®

Meindl

Bergamo Identity® är en högkvalitativ, skinnfodrad midkänga i Meindls Identity®-serie som kännetecknas av spårbart anilinläder i mycket hög kvalitet. Den är mjuk, smidig och mycket komfortabel. Ett hållbart val som passar både i stadsmiljöer men även till lättare vandringar och promenader på t.ex. grusvägar och stigar i skog och mark.
3 699 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer14

Storlekstabell

Trustpilot-omdömen

Bergamo Identity® är en mjuk, smidig och mycket komfortabel midkänga med ovandel i anilinläder. 

Modellen är likadan som Tessin Identity® med enda skillnaden att Bergamo är skinnfodrad.

Urtagbar innersula i läder för extra skön komfort. Slitstark yttersula av Vibram® - Urban Walker. Med Meindls välkända rullsula för bekväm och avlastande gång.

Modellen tillhör kategori A/B vilket betyder att den är lämplig för användning i lättare terräng, t.ex. lättare vandringar och promenader på (grus-)vägar, stigar eller i skog med liten packning på 5–10 kg. Kan med fördel användas året om och vinterbonas med ullsula + ullstrumpor om vintern.

Identity® by Meindl – ett hållbart alternativ

Som det första företaget i världen kan Meindl erbjuda skor med spårbart läder. Skinnet märks individuellt innan garvning så att varje kohud kan spåras tillbaka till den ursprungliga ekologiska bondgården. Till detta tillkommer korta transportvägar till fabriken och att skon tillverkas på traditionellt vis i Meindls skofabrik i Kirchanschöring.

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon. Att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten och även förhindra obehag såsom skoskav.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst. Läs mer i vår Strumpguide.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.