• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Guffert GTX® (extra volym)

Meindl

Guffert GTX® är en mycket stabil, komfortabel och vattentät vandringskänga för vandring i all slags terräng och med tung packning. Kängan har samma egenskaper som den populära Island MFS Active men tillhör Meindls Comfort fit®-serie vilket innebär mer utrymme i främre delen av kängan, både på bredden och höjden, och passar alltså dig med lite bredare fot.
4 899 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Guffert GTX® är tillverkad i nubuckläder och tillhör kategori B/C vilket gör den lämplig för vandringar i svår terräng och tung packning över 15 kg. Vridstyv och sidostabil – håller foten på plats i alla lägen. 

Modellen passar dig med lite bredare fot då den tillhör serien Comfort Fit® vilket innebär att de har mer utrymme i främre delen av kängan, både på bredden och höjden. Bekväm urtagbar innersula i kork med ett lager fleece för bästa ventilation.

GORE-TEX® membran för 100% vattentäthet och god andning. Guffert har även tekniken MFS®  – Memory Foam System – vilket är en skum i hälpartiet som med hjälp av kroppsvärmen formas efter din fot och ger perfekt individuell passform. DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning.

Rullsula för bekväm och avlastande gång och en uppdragen gummering för att bättre tåla slag och stötar i oländig terräng. Yttersula Meindl Multigriff® av Vibram® som ger ett säkert grepp. 

Bred herrläst.

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.