• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Desert Defence

Meindl Desert Defence är en vridstyv och stabil specialkänga konstruerad för heta, torra klimat och varierande terräng med packning upp till 50 kg. EN ISO 20347, extremt ventilerande och snabbtorkande med Meindls välkända komfort och kvalitet.
3 699 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer14

Storlekstabell

Materialen och konstruktionen i Meindl Desert Defence är specialanpassat för heta klimat och tuff användning. Kängan bibehåller tex sin dimentionsstabilitet även vid temperaturen +45 gr C och vid lagring i heta zoner (upp till +80 gr C). Modellen är lämplig för långa och extrema uppdrag.

Desert Defence har en slitstark yttersula som är antistatisk, olje-, bensin och syrabeständig. Modellen tillhör Meindls kängkategorisering B/C, vilket innebär en känga som passar för tuff terräng med packning upp till 50 kg.

Anatomisk sulkonstruktion med support för pronation och supination. Extra stabilisator inbyggd i sulan och hälområdet vid extrema tvärbelastningar. DiGAfix® snörsystem ger flexibel fixering av vrist och häl för förbättrad passform. Mjukt vadderad och urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula med god fukttransport som kan handtvättas i 30 grader.

Certifierad enligt EN ISO 20347 - O3 SRC HI CI WR HRO FO
Antistatiska egenskaper. Olje-, bensin- och syrabeständig yttersula.

För att förvara ändarna på snörena finns en snörficka i Strech-Lycra vid plösens övre kant.

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. 

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.