Råd&Rön maj 2016

Meindl vinnare i Råd & Röns stora kängtest

I slutet av maj 2016 publicerade den oberoende konsumenttidningen Råd & Rön ett test av 11 halvhöga vandringskängor för vandring med packning upp till 10 kg. En testpanel bestående av 18 män och kvinnor i olika åldrar testade vilka kängor som var skönast på fötterna, gav bäst stabilitet och som hade längst hållbarhet. Utförliga tester av kvalitet, vattentäthet, fäste, nötning och isolering gjordes också i laboratoriemiljö.

Meindl vinnare x 2

Resultatet blev två pallplatser för varumärket Meindl; Modellen Vakuum GTX® tog hem segern och blev Bäst i test, och dessutom fick modellen Kansas GTX® utmärkelsen Bra köp med en tredjeplats.

”Vi är såklart mycket stolta över de två pallplatserna, speciellt när testet utförs på ett så professionellt och utförligt sätt. Men, det kommer inte som en överraskning att Meindls modeller är sköna, stabila och hållbara”, berättar Anna Rahm, VD för Moxter AB som är Meindl i Sverige.

”Den komfort, kvalitet och funktion som testvinnaren Vakuum GTX® har är fantastisk och det enda sättet att förstå känslan är att prova ett par själv.”

Bäst i test

Testvinnaren Meindl Vakuum GTX® är mycket bekväma, stabila kvalitetskängor med ovandel i slitstarkt nubuckläder.

Modellen har GORE-TEX®-membran för 100% vattentäthet och god andning samt funktionen MFS® Vakuum – ett foam/skum som finns runt hela foten, och som med hjälp av kroppsvärmen anpassar sig efter just din fot. Du får en bekväm, individuell passform.

Perfekt för enklare vandringar på leder, asfalt och i skogsterräng.

Omdömen från testpanelen om testvinnaren

”Vandringskängornas Rolls Royce”

”Mycket stabila och avlastande”

”Kan gå långt i dessa"

>> Vakuum Lady GTX

>> Vakuum Men GTX

 

Bra köp

Storsäljande Meindl Kansas GTX® vann en tredjeplats i testet och fick utmärkelsen "Bra köp". Det är stabila och lätta kvalitetskängor med ovandel i slitstarkt vaxat nubuckläder.

Modellen har GORE-TEX®-membran för 100% vattentäthet och god andning, bra grepp och en mjukare sulkonstruktion.

Perfekt som allroundkänga vid promenader och enklare dagsturer.

>> Kansas Lady GTX

>> Kansas GTX