Årets känga 2020

Årets vinnarmodell 2020 – Meindl Litepeak GTX®

Efter toppbetyg i flertalet tester i Europa och goda testomdömen i bl.a. Utemagasinets prylguide 2020 har intresset för modellen Litepeak GTX® blivit allt större. Den lätta, allsidiga kängan som finns i flera färger för både dam och herr har ett brett användningsområde och passar både på resa och som vardagssko – från stad till fjälltopp – och den uppfyller med råge kriterierna för att få utmärkelsen "Årets känga".

Litepeak GTX®

Allroundkängan Litepeak GTX® bedöms vara den känga som gjort störst avtryck under inledningen av 2020. Med sina många färgkombinationer och sitt breda användningsområde, från vardag till skogspromenader och medelsvåra vandringar, har Litepeak GTX® blivit en favorit hos många. Modellen har mycket hög komfort och ett snörsystem kallat Variofix® där du drar åt en ”speed wire”-rem tätt och jämnt runt hälen när du drar åt dina skosnören viilket ger hälen rätt position i skon och en fast passform. Litepeak GTX® har dessutom en integrerad stretchzon i hälområdet, vilket gör hela skaftet mer elastisk. Den är vridstyv, stabil, vattentät med GORE-TEX® och lämplig för användning i lätt till medelsvår terräng med packning på ca 10–15 kg.

Förutom titeln "Årets Meindl-känga 2020" har Litepeak GTX® fått toppbetyg i flertalet produkttester i Europa. I årets upplaga av Utemagasinets Prylguide (nr 3–4/20) fick Litepeak GTX® en fin recension av testpanelen, med kommentarer som:
"Bra markkänsla och passform."
"Stabil."
"Trygg i terrängen."
"Skönt framåtrull."
 

Konceptet Årets känga

2017 var första året som Meindl Sverige utsåg Årets Känga, där syftet var att lyfta fram en av kängorna i varumärkets breda sortiment (totalt c:a 400 modeller). Konceptet Årets känga är ett sätt att vägleda användaren inom outdoor, jakt och aktiva yrken att hitta rätt kängor och skor till rätt aktiviteter. Marknaden för kängor är idag stor och kvalitetsspannet är brett, vilket gör det svårt att hitta rätt känga för den aktivitet som ska genomföras. Valet av känga kan ha stor betydelse för upplevelsen av en vandring eller en lång arbetsdag till fots.

Kriterier för att utses till Årets Känga

• Kängan skall ha hög komfort och kvalitet.

• Kängan skall finnas tillgänglig för handel över hela Sverige.

• Kängan skall möta sin målgrupps höga krav och behov.

• Kängan skall ha ett tydligt användningsområde för konsumenten.