• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Rialto Lady GTX®

Meindl

Nyheten Rialto Lady GTX® är en stabil promenad-/trekkingsko som passar bra till vandring i lättare terräng och på leder eller som rejäl vardagssko. 
2 199 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer14

Storlekstabell

Rialto Lady GTX® är klassad i kategori A och passar bra till vandring i lättare terräng samt för fritid och vardag. Den är tillverkad i nubuckläder med GORE-TEX® membran för 100% vattentäthet och god andning.

Förstärkt gummering runt främre delen av skon för att bättre tåla stenig terräng. Urtagbar och tvättbar Air-Active® innersula. Ett mjukt foam i hälens manschettområde för bra och bekvämt hälgrepp. Yttersulan är en Vibram® gummiprofilsula med bra grepp med ett mellanskikt i mjukt dämpande EVA material.

Hitta rätt storlek

Tänk på att luft isolerar! Välj inte för liten storlek – du ska kunna vicka och vrida på tårna i dina skor. Vi rekommenderar att lågskor är ca 5 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under längre promenad.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.