Meindls filosofi

Tradition, innovation och passion

Förr fanns det hundratals duktiga skotillverkare i Tyskland. Idag är Meindl en av få skomakare som fortfarande har produktion i landet, och anledningen till att vi finns kvar är för att vi aldrig tummar på våra egna krav på kvalitet, funktion, komfort och innovativa lösningar. Fokus har alltid varit långsiktighet; i produktens hållbarhet, i relationer till våra medarbetare och samarbetspartners över hela världen, och självklart i vår relation till dig som använder och lever med dina Meindl.

Vår passion för skor och ett genuint hantverk genomsyrar hela verksamheten och vi är alltid nyfikna på nya funktioner, utmaningar och äventyr.

Innovativt hantverk för dig

I tillverkningen i Kirchanschöring i södra Bayern arbetar över 200 medarbetare med att göra skor och kängor av högsta kvalitet. Vi fortsätter en månghundraårig tradition, eftersom familjen Meindl har gjort kängor i över 300 år.

Även om vår produktion idag stödjs av modern utrustning drivs varje maskin av en hantverkskunnig medarbetare, som deltar i de över 200 arbetsmoment som krävs för att tillverka en högkvalitativ känga. Våra skomakare har känsligheten, erfarenheten och engagemanget som en naturlig produkt som läder, vårt främsta material, kräver och alla arbetar efter vårt eget kvalitetssystem.

Vi har inte gjort avkall på den kvalitet som kommer av hantverksskicklighet till förmån för kortsiktig massproduktion. Med uppfinningsrikedom, flexibilitet och kundfokus, gör vi skor och kängor av handgjord kvalitet, vilket är vad marknaden förväntar sig av oss.

 

Belönad för kvalitet

Ett stort antal nationella och internationella priser och utmärkelser bekräftar vår strävan efter och uppfyllelse av skor av högsta kvalitet och innovationsgrad. Testvinster ser vi som bevis på att vårt fokus på komfort, nytänk och ett geniunt hantverk är rätt väg att gå.

 

Meindl följer med dig!

På bergsbestigningen, i terrängen, i staden, på arbetet - oavsett var och hur du går i världen är Meindl din tillförlitliga följeslagare.

Tack för att du väljer Meindl!
Du kommer att gå långt!

>> Hälsningar från familjen Meindl