• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Combat Extreme

Meindl

Slitstark, stabil, vattentät (GORE-TEX®) och ventilerande känga för tuffa och varierande miljöer och packning upp till 50 kg. Passar dig med höga krav på stabilitet och prestanda, i yrket eller på fritiden. Kommer med ringar som standard för snörning.
4 399 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer15

Storlekstabell

Trustpilot-omdömen

Combat Extreme har en extra mjuk Air Revolution®-plös för hög komfort och god andning. Plösen fungerar som en pump som drar ut varm fuktig luft ur kängan samtidigt som den drar in frisk luft. 

MFS® Vakuum – Memory Foam System – är ett skum som med hjälp av kroppsvärmen formar sig efter foten och ger individuell, perfekt passform.

Combat Extreme har en slitstark yttersula som är antistatisk, olje-, bensin och syrabeständig samt försedd med spiktrampskydd. Modellen tillhör Meindls kängkategorisering B/C, vilket innebär en känga som passar för tuff terräng.

Mjukt vadderad och urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula med god fukttransport som kan handtvättas i 30 grader.

DiGAfix® flexibel fixering av vrist och häl för förbättrad passform.

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.