• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Baltimore GTX®

Meindl

Baltimore GTX® är en klassisk läderkänga som även kan användas som promenadsko. Skon är försedd med GORE-TEX® membran vilket gör att fötterna håller sig torra och varma samtidigt som de håller ett behagligt klimat. För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
2 999 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer14

Storlekstabell

Baltimore GTX är en klassisk vandringssko för både den lättare vandringen och för promenaden. Skorna upplevs bekväma och tack vare det mjuka materialet är den extra skonsam mot dina fötter. Baltimore GTX är försedd med GORE-TEX® membran vilket gör att fötterna håller sig torra och varma samtidigt som de håller ett behagligt klimat.

Modellen tillhör kategori A/B vilket betyder att den är lämplig för användning i lättare terräng, t.ex. lättare vandringar och promenader på (grus-)vägar, stigar eller i skog med liten packning på 5–10 kg.

Hitta rätt storlek

Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med t.ex. extra strumpor eller sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.