Värmsesulor

 

Håll värmen med interaktiva värmesulor

Är man riktigt frusen kan man behöva ta till elektronik för att få hjälp att hålla värmen i fötterna. Då är interaktiva värmesulor ett utmärkt tillbehör att vinterbona dina Meindl-kängor eller Nokian-stövlar med. Och du slipper krångliga sladdar eller batteripack. 

Digitsole Warm Series är en trådlös värmesula med integrerat batteri som du styr med en app i din smartphone. Sulorna passar de flesta skor och är ergonomiskt uppbyggda samt stötdämpande. Med hjälp av tydliga instruktioner ansluter du värmsulorna till din smartphone, ställer in önskad temperatur mellan 25 och 45 °C (komforttemperatur är 30–35 °C) med hjälp av Digitsoles app och njuter av utomhusaktiviteten oavsett väder eller säsong. En nyhet i appen för version 7 är en värmetimer, där du kan ställa in hur lång tid du vill att värmefunktionen skall pågå.

 

Dedikerad app som reglerar värme och mäter din aktivitet

Warm Series app för version 7 finns tillgänglig för iOS (iPhone 4S och senare) och Android (över 6.0). Med hjälp av Bluetooth-anslutningen i mobiltelefonen kan dina värmesulor sedan anslutas till mobilappen och värmen kan regleras utefter behov. 

Warm Series mäter även din dagliga aktivitet i form stegräkning, avståndsmätning samt kaloriförbränning.

 

En sula – många användningsområden

Warm Series värmesulor passar för de flesta utomhus- och sportaktiviteter. Några exempel på användningsområden är; vandring, cykling, jakt, ridning, motorcykel, snowboardåkning, längdskidåkning, skoteråkning, långfärdsskridskoturer och promenader där kylan gör sig påmind genom kalla fötter.

Värmesulorna fungerar, tack vare sin enkla och smidiga värmejustering via mobilen, mycket bra vid tillfällen där användaren rör sig mellan inom- och utomhusmiljöer. Det kan röra sig om t.ex. pendling eller yrken som rör sig mellan ute och inne såsom poliser, snickare med flera.

 

 

Termostat för unik smart uppvärmningsfunktion

Warm Series värmesulor har en inbyggd termostat som automatiskt reglerar temperaturen i dina skor till önskad värme. Det garanterar en stabil och bekväm temperatur under hela dagen vid väderväxlingar samt om utemiljö byts mot innemiljö. Digitsole var först i världen med att introducera en termostat direkt i innersulan som går att reglera individuellt. Termostaten gör även att överhettning kan undvikas, vilket förhindrar svettning och den resulterande kalla känslan. Termostaten hjälper också till att spara batteriet när du inte behöver lika mycket värme.

Batteritiden för Warm Series värmesulor är beroende på en rad faktorer såsom yttertemperatur, den inställda temperaturen på sulorna, skornas isoleringsförmåga, din kroppsvärme etc. Sulornas värmefunktion är inte beroende av din smartphones batteri. Skulle batteriet i din smartphone ta slut så fortsätter dina värmesulor ändå att värma på den senast inställda temperaturen.

 

 

 

Tekniska fakta om Warm Series V7

Vikt: ca 160 gram (storlek 42–43)
Maximal värmenivå: 45°C (113°F)
Värmereglering: termostat
Temperaturenhet: Fahrenheit eller Celsius
Avståndsenhet: miles eller meter
Tillgängliga storlekar: 36 till 47 EUR
Batteri: 100% säkert Solid State LCB (litiumkeramiskt batteri)
Batteriliv: från 2 till ca 6 timmar (beroende på användning och omgivning). Litiumbatterier ger bättre effekt efter de 10–12 första laddningarna.
Laddningssystem: mikro-USB-kabel. Uppladdning tar ca 2 h.
Anslutning: Bluetooth 4.0
Material: Neotech, Soft Touch PU

 

Läs denna användarmanual innan du börjar använda sulorna.


Så tycker användarna om Warm Series

”Att jobba utomhus i kyla är jobbigt och energislukande, men med varma fötter är halva problemet borta. Fötter och händer är tuffast att hålla varma vid ridning och vid att hålla lektioner. Med Digistole värmesulor och mössan på känner jag mig varm trots kalla ridhus, och då även avslappnad. Detta är viktigt i mitt jobb som tränare – min energi måste gå till mina elever, inte till min värmereglering!”

Karin E, ridlärare och ryttare
Blenarp

"Som passkytt kan man bli stående under längre tid och då har det fungerat bra med sulorna. Ska man sedan gå med hund kan man snabbt byta temperatur på sulorna. Jag har haft andra värmesulor som bara går att ställa i tre olika steg och som varit krångliga att byta temperaturen på. Digitsole är väldigt enkla att använda, lätt att reglera temperatur, sköna att gå i."

Anders B, jägare och vinterfiskare
Gyttorp

 

”Suveräna! Uppfyller det som utlovas. Har mest använt dem i båten under ’vintertid’ november–april och de håller fötterna varma och goa.”

Henrik E, fiskare
Östersund

”Jag jobbar som polis i yttre tjänst och har företrädesvis använt Digitsole då jag jobbat utomhus i olika situationer som trafikolyckor, eftersök av försvunnen person, trafikbevakning, fotpatrullering. Jag tycker sulorna håller mig varm.”

Malin M, polis
Östersund

”Jag tycker att Digitsole-sulorna är helt suveräna! Jag jobbar som skidtränare och står nästan varje dag ute i snön i längdskidpjäxor. Dessa pjäxor är i plast och carbon och har en dålig isoleringsförmåga, men med Digitsole har jag aldrig frusit!”

Jean-Marc C, skidskyttetränare Svenska Skidskytteförbundet
Östersund

 

”Jag har använt mina sulor vid jakt och när jag vart i fjällen och åkt skoter. Jag tycker sulorna är perfekt! Man märker inte ens av att man har dom i skorna mer än att fötterna håller sig varma. Som hundförare i jakten får man gå på blöta myrar m.m. och blir lätt kall, så dessa passade mig perfekt.”

Mimi B, jägare och skoteråkare
Gävle