• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
Meindl Sverige Återbruk

Meindl Sverige Återbruk

Förläng livslängden på dina skor

Meindl arbetar med högkvalitativa material, hantverksskicklighet och klassisk tidlös design för att skapa produkter som håller, länge. Skors största miljöpåverkan kommer från tillverkning och kassering, medan användningen är en betydligt mindre del av påverkan. Därför väljer vi på Meindl Sverige att lyfta tjänster som hjälper dig att underhållareparera och återanvända dina skor eller kängor.

I Meindl Sverige Återbruk hittar du tjänster som förlänger livslängden på våra produkter. På så sätt kan vi tillsammans minska konsumtionen och erbjuda fler alternativ till att köpa nyproducerade skor.

Meindl har tillverkat skor i över 300 år. Nu tar vi på Meindl Sverige nästa steg. Bra för dig och bra för naturen.

Sköt om dina skor

Något av det bästa du kan göra för att förlänga livslängden på dina skor är att regelbundet underhålla dina skor. Det handlar om att använda, rengöra, behandla och förvara skorna så att de håller länge.
Hos oss får du hjälp att lära dig rätt metoder och att använda rätt produkter för dina skor. Innan första användning och sen kontinuerligt. Det är enklare än du tror och tiden du lägger ner kommer att ge resultat i längre livslängd.

Läs mer om hur du bäst använder och underhåller dina skor här.

Reparera små eller stora skador 

Meindl har en lång skomakartradition och många av Meindls skor är gjorda för att kunna repareras. Ofta finns det många år kvar av användning av en sko trots att en hyska eller gummering gått sönder.
Alla kängor och vissa skor kan dessutom sulas om. Detta görs på fabriken i Tyskland. Vi har även ett nära samarbete med en lokal skomakare i Östersund med över trettio års erfarenhet av att utföra mindre reparationer på Meindl-skor.

Läs mer om reparationer här

Handla begagnat

Köpa och sälja begagnat är bättre för miljön är att köpa nyproducerade produkter. Nu kan vi erbjuda kvalitetssäkrade, begagnade skor och kängor som alternativ till vanlig konsumtion. Du kan lämna in skor till oss i vår butik och få rabatt på ditt nästa köp hos oss. Vi håller hög kvalitet på de skor vi säljer vidare, så vi tar bara emot skor i mycket gott skick.

Second Hand-sortimentet finns i Meindl Concept Store i Östersund. Kom in när du har vägarna förbi!

Läs mer om Second-Hand här

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här

Liknande artiklar