• √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
Nyhet

Midline 5.0

Grub's Boots

Midline 5.0 är en mycket bekväm fritids- och vandringsstövel med lågt skaft. Stöveln har 5 mm neoprenisolering som värmer och ger ett behagligt klimat för dina fötter. Denna stövel är perfekt för hundaktiviteter, svampplockning, vandring, trädgårdsarbete och andra fritidssysslor.
1 499 kr

I lager

 • √ Snabb leverans
 • √ Fri frakt >1000 kr
 • √ Fri retur
 • √ Personlig service

Produktbeskrivning

GRUBS MIDLINE 5.0

MidLine har ett lågt skaft och är enkel att kliva i och ur. Isoleringen i 5 mm neopren håller fötterna både varma och torra. Överdelen är tillverkad av naturgummi, och sulan har ett mönster som ger bra grepp. Stöveln har även en stötdämpande mellansula och ett kompositmellanlägg som både ökar komforten och ger extra vridstyvhet.

Stövlarna är utrustade med en löstagbar innersula i 6 mm nitrocell, som formar sig bekvämt efter foten. Midline 5.0 är maskintvättbara och lätta att hålla rena, vilket gör dem praktiska och underhållsfria.

......................................

GRUBS – HÅLLER DIG TORR OCH VARM

Grubs är ett brittiskt familjeföretag med en lång tradition av skotillverkning, med anor som sträcker sig åtta generationer tillbaka till år 1776.
År 2000 inleddes en revolution inom sport- och jordbruksskor med introduktionen av neopren, och sedan dess har Grubs konsekvent strävat efter att producera de mest komfortabla skorna på marknaden genom användning av avancerade material och teknologier.

Alla Grubs stövlar är utformade med fokus på hög kvalitet och efter ledorden: komfort, värme, vattentäthet och grepp. Hos Moxter hittar du ett utvalt sortiment av Grubs-stövlar för både arbete och fritid, som erbjuder både prestanda och stil.

ISOLERADE. VATTENTÄTA. FLEXIBLA

Gemensamt för alla Grub's stövlar är, att de är isolerade med neopren (Insu-Foam Ultra, Chloroprene). Neopren är ett vattentätt material, som används i dykares torrdräkter. Chloroprene är extra tåligt och flexibelt och överlägset andra neopren i SBR-skum (Styrene Butadiene Rubber). Chloroprene kan töjas upp till 300 % och över tid förlorar det efter kompression endast 7 % av sin spänst.

VARFÖR STÖVLAR I NEOPREN?

Varför fodrar man en sko med neopren och varför används neopren så ofta för att isolera kyla, värme och ljud?Neopren, ett material som liknar naturgummi men med betydligt högre motståndskraft mot faktorer som värme, syror, alkalier och solljus, är svaret på dessa frågor.

Det framställs genom en komplex trestegsprocess med användning av kalciumkarbid, acetylen och kopparamonium. Genom denna kemiska tillverkningsprocess kan materialet skräddarsys för olika ändamål och beroende på typ av produkt.

GREPP. KOMFORT. VÄRME

Sulor och skaft är utvecklade för att ge bästa grepp, komfort och värmeisolering. I Grub's sortiment finns yttersulor från Vibram och Trax med Hexzord-mönster i kombination med dämpande och isolerande Duralite mellansulor. Alla Grub's neoprenstövlar har löstagbar innersula i 6 mm luftpolymer (Nitrocell). För extra stabilitet och vridstyvhet har Grub’s även ett epoxyhärdat mellanlägg i sulorna, vilket även förstärker tå och häl.

SKYDDSSTÖVLAR FÖR JOBB & VÄDER

Arbetar man utomhus är halksäkra sulor och bra isolering mot kyla och väta viktigt.
Spiktramp- och tåskydd är självklarheter, men i många miljöer ställs krav även på olje- och kemikalieskydd. Grubs erbjuder skyddstövlar i olika skafthöjder och utföranden. Allt för att tillgodose yrkesanvändaen som arbetar i olika förhållanden året om. 

VARFÖR DU SKA VÄLJA GRUBS

 • Naturgummi - Grub's är stövlar som inte spricker och stövlar som håller länge.
 • Luftsula - Grub's är sköna stövlar. Likt många löparskor har de en luft/polymersula som absorberar stötar.
 • Isolerade med neopren, samma material som används i torrdräkter för dykare. Vissa stövlar isolerar 50° C
 • Stövlar som andas – Grub's har ett innerfoder med luftkanaler, som gör att luft och överflödig fukt och värme drivs ut från foten.
 • Stövlar med skydd  - Grub's stövlar har förstärkningar och skydd över tå och häl.
 • Halksäkra sulor – Grub's stövlar är säkra vid halka.
 • Flexibla skaft - Grub’s stövlar med flexibla vikbara skaft, gör de lätta att ta på och av. Skaften är vattentäta hela vägen upp.
 • Tvättbara stövlar – Grub’s stövlar kan du tvätta stövlar i maskin. De har löstagbar innersula och torkar fort.
 • Stövlar med garanti – Grub’s ger stövlar med tre års garanti mot tillverkningsfel.