Boot-in-boot

Innovativt kängsystem för alla klimat 

En innovationen som skapat stor uppmärksamhet är kängmodellen Rib Leicht. Det är en 4-säsongsmodell som kan anpassas efter alla klimat med hjälp av boot-in-boot-systemet.

Den multifunktionella kängan har bland annat en uttagbar anatomiskt utformad innersko med GORE-TEX, är utrustad med Clima-foder och har en tjockare iläggsula för komfort då innerskon inte används. 

Boot-in-boot systemet

Rib Leicht kan anpassas efter alla klimat med hjälp av boot-in-boot-systemet. Modellen är utvecklad för tuffa miljöer och professionella användare.

- Utan GORE-TEX®-innerskon används kängan i torrt klimat (inomhus, i varmt klimat, eller i kallt, torrt klimat tillsammans med en extra strumpa). 

- Med GORE-TEX®-innerskon används kängan i blöta/fuktiga förhållanden.

Initialt utvecklades kängan i samråd med militärer som behövde en multifunktionell känga för alla klimat. Den vattentäta innerskon skulle kunna användas enskilt vid passage av vattendrag medan övriga kängan kunde bäras torr över axeln. En utmaning för Meindlteamet som blivit en stor framgång försäljningsmässigt. >> Rib Leicht

 
 

Boot-in-boot-systemet består av:

1. Extra tjock iläggsula för extra komfort då innerskon inte används. Skon är utrustad med PA-Clima foder, vilket ger mycket bra andning och goda torkegenskaper.  

2. Isättningsbar innersko med GORE-TEX®membran. Innerskon är anatomiskt utformad vid tå och häl och 100% vattentät. 

3. Tunn anatomisk urtagbar AIR-ACTIVE® innersula. Antistatisk.
Kängan tillsammans med innerskon är vattentät och har hög komfort.