Meindl - med genuin passion för skor

Meindl - med genuin passion för skor

Meindl är ett familjeföretag där skomakartraditionen har funnits i nio generationer. Familjen Meindl har tillverkat skor i över 300 år i byn Kirchanschöring i södra Tyskland. Idag är det bröderna Lars och Lukas Meindl som driver verksamheten som årligen producerar c:a 1,2 miljoner par högkvalitativa skor, varav hälften exporteras. Den största delen av skoproduktionen och centrum för utveckling och tester finns på Lukas Meindl Strasse i hembyn. 

Passionen för att skapa produkter av yttersta världsklass är en av de faktorer som driver familjen Meindl. Hantverk, tradition, kvalitet, funktion och komfort är ledord för Meindls produkter och i kombination med ett aktivt och nytänkande utvecklingsarbete är Meindls framgång ett faktum.

400 skomodeller

I Sverige förknippas Meindl med ett fåtal modeller av högkvalitativa vandrings- och jaktkängor, men faktum är att Meindl kan stoltsera med mer än kängor. Varumärket har närmare 400 modeller av lågskor, kängor, barn- och vintermodeller samt specialdesignade yrkesskor.

 

 

Ikonen Island

Meindls främsta framgång är kängmodellen Island MFS Active. Denna känga har prisats otaliga gånger och har bland annat utsetts till en produkt som förändrat hela friluftslivet; ”Produkt für die Ewigkeit" av tidningen Outdoor magazine. Kängan har sålts i över 1,5 miljoner exemplar. 

Med ledord såsom hantverk, innovation, kvalitet och komfort är Meindl ett trovärdigt varumärke med nöjda kunder.