Årets känga 2018

Årets vinnarmodell 2018 – Meindl Vakuum GTX®

Med omdömet ”Vandringskängornas Rolls Royce”** och vinsten i Råd & Röns kängtest för ett par år sedan har intresset för modellen Vakuum GTX blivit allt större. Meindl-modellen Vakuum GTX® är en favorit för många – perfekt för både promenad och friluftsliv – och den uppfyller med råge kriterierna för att få utmärkelsen "Årets känga".

Testvinnaren Vakuum GTX®

Allroundkängan Vakuum GTX® bedöms vara den känga som gjort störst avtryck under 2018. Med sitt breda användningsområde från vardag till skogspromenader och medelsvåra vandringar har Vakuum GTX® blivit en favorit hos många. Modellen har mycket hög komfort med MFS® Vakuum – ett foam/skum som finns runt hela foten, och som med hjälp av kroppsvärmen anpassar sig efter just din fot och ger en perfekt, individuell passform. Den är vridstyv, stabil, vattentät med GORE-TEX® - och lämplig för användning i lätt till medelsvår terräng med packning upp till 50 liter.

Modellen fick 2016 utnämningen "Bäst i test" i Råd & Röns kängtest med kriterier inom kvalitet, vattentäthet, nötning och komfort. Den finns hos meindl.se, hos butiker över hela Sverige samt hos andra aktörer i näthandeln.
** Omdömen om vinnaren Meindl Vakuum GTX® från testpanelen i Råd & Röns test av halvhöga vandringskängor i maj 2016:
”Vandringskängornas Rolls Royce”
”Mycket stabila och avlastande”
”Kan gå långt i dessa”

Konceptet Årets känga

2017 var första året som Meindl Sverige utsåg Årets Känga, där syftet var att lyfta fram en av kängorna i varumärkets breda sortiment (totalt c:a 400 modeller). Konceptet Årets känga är ett sätt att vägleda användaren inom outdoor, jakt och aktiva yrken att hitta rätt kängor och skor till rätt aktiviteter. Marknaden för kängor är idag stor och kvalitetsspannet är brett, vilket gör det svårt att hitta rätt känga för den aktivitet som ska genomföras. Valet av känga kan ha stor betydelse för upplevelsen av en vandring eller en lång arbetsdag till fots.

Kriterier för att utses till Årets Känga

• Kängan skall ha hög komfort och kvalitet.

• Kängan skall finnas tillgänglig för handel över hela Sverige.

• Kängan skall möta sin målgrupps höga krav och behov.

• Kängan skall ha ett tydligt användningsområde för konsumenten.