Identity

Meindl Identity®- skor med egen identitet

Med Meindl Identity® vet du precis vilken väg dina skor gått innan de nådde dig. Meindl är den första skotillverkaren i världen att erbjuda skor med total transparens i produktionsprocessen. 

 

Historien börjar på en ekologisk fäbodvall i Bayern och Salzburg och slutar i Meindls produktion, där dina Meindl Identity® tar form med mycket kärlek och känsla för detaljer. Varje sko är unik och märks med ett ID-nummer. Meindl ställer höga krav på all produktion men kraven på Meindl Identity® är ännu högre och kan sammanfattas med dessa fem komponenter:

Alpina betesmarkerna– Alla kor betar fritt på ekologiska ängsmarker i alpin terräng i Bayern och kring Salzburg.

Bönderna– Att leva och arbeta hållbart är en livsstil och självklarhet för alla Meindl Identity®-bönder.

Garveriet– Allt läder är av främsta kvalitet och garveriet behandlar lädret efter strikta miljö- och sociala standarder som garanteras genom terracare®.  

Produktionen– All produktion sker i Europa med höga arbetsstandarder. Bakom varje maskin står en kunnig hantverkare och det tar över 20 dagar och 200 steg innan en Identity®-sko är färdig. 

Skorna– Identity®-modellerna är utformade för att hålla länge och när de är utgångna går de att lämna in för omsulning. Flera modeller sys med traditionella dubbelstygn istället för att limmas och detta utförs alltid i Kirchanschöring, Bayern.

 

ID-nummer

Med hjälp av ett unikt ID-nummer för varje par Meindl Identity® kan ursprunget spåras. Om du redan har investerat i ett par hittar du ditt Identity®-nummer instansat på innersidan av plösen. Om du ännu inte har köpt ett eget par kan du ändå testa ursprungsmärkningen med testnummer 83417 på Identity®s egna hemsida www.identity-leder.de.