Sulbyte

Byt hela sulkassetten och fortsätt gå långt

Har du ett par sköna Meindlkängor som du gått in och som formats perfekt efter dina fötter? Börjar sulan släppa eller har den gett upp helt? Är fortfarande ovanlädret fint och komforten i kängan bra? Vi kan hjälpa dig att byta hela sulkassetten och fräscha upp kängorna så du kan fortsätta gå långt i dina Meindlkängor – ett ekonomiskt och miljömässigt val.

Material åldras

Varför släpper yttersulan?

Mellansulan tillverkas av polyuretan, vilket har en naturlig åldringsprocess då materialet smulas sönder efter en tid.

Faktum är att ju mer du använder kängorna, desto längre tid håller materialet i mellansulan. Dvs, om dina kängor står oanvända i ett förråd under större delen av året så kommer mellansulan att åldras snabbare än om du använder dem frekvent. Ett tips är att testa dina kängor på en mindre promenad innan du ger dig ut på en längre vandring.

Använd dina Meindl ofta så mår kängorna bättre.

Byta sula

Vill du göra ett sulkassettbyte?

1. Om du är osäker på om det går att göra ett sulkassettbyte - maila en bild på kängan till service@moxter.se för en första bedömning om ovanlädret är tillräckligt bra. Observera att omsulning bara kan göras på Meindls kängor. >> Beställ sulkassettbyte här. 

2. Se till att dina kängor är väl rengjorda både på ovansidan och under samt att de är hela och intakta in- och utvändigt (foder och ytterläder).

3. Plocka ur innersulor och skosnören.

4. Skicka in kängor och dina uppgifter inklusive mobilnummer till:
Moxter AB
Chaufförvägen 19A
831 48 ÖSTERSUND

Använd gärna vårt returformulär och notera ditt ordernummer så att alla dina kontaktuppgifter finns med.
Den finns att ladda ned här >>.

5. Kostnaden är 1195 kr inkl. moms inkl. returfrakt.

Vad gör Meindl?

Bytet av sulkassetten görs på fabriken i Kirschanshöring. Hela sulkassetten byts ut, det vill säga yttersulan och det stötdämpande materialet mellan skon och yttersulan. Om kängan har skyddskant i gummi så byts även denna ut. Du får nya skosnören och ny innersula - Kängan blir som ny!**

Efter c:a 4-6 veckor från och med att vi mottagit kängorna får du dina uppfräschade kängor åter. Vi bjuder på returfrakten!

**Observera att garantin för vattentäthet upphör efter sulkassettbytet och att en förutsättning för bytet är att resten av kängan är intakt. Sulkassettbyte kan bara göras på Meindls kängor.

Vid funderingar; ring eller maila oss på service@moxter.se eller 063-55 66 66.