• √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur

Island Lady MFS "Rock"

Meindl

Island Lady MFS "Rock" är en uppdaterad version av Island MFS Active med framförallt en annan yttersula och sulkonstruktion. Yttersulan är en Meindl Multigrip® ROCK med PU-dämpning, en miljövänlig "Green Diamond"-teknik, dvs ett mjukare gummi som försetts med metallpartiklar för lite bättre grepp på hala underlag. Den är för dig som vill ha en stabil känga för tuffare vandring eller jakt i all slags terräng. För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt. Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.
4 499 kr

I lager

  • √ Snabb leverans
  • √ Fri frakt >1000 kr
  • √ Fri retur
  • √ Personlig service

Produktbeskrivning

Specifikationer14

Storlekstabell

Modellen tillhör kategori B/C och är lämplig för vandringar i svår terräng och tung packning. Tillverkad i vaxat nubuckläder för extra lång hållbarhet och fodrad med GORE-TEX® Performance Comfort Footwear för 100% vattentäthet och god andning.

Island MFS Active "Rock" har funktionen MFS® Memory Foam System, vilket är en foam i hälpartiet som med hjälp av kroppsvärmen formas efter din fot och ger perfekt individuell passform. DIGAfix® för hälfixering och stadiga hakar för snabbsnörning.

Yttersulan Meindl Multigrip ROCK har PU-stötdämpning och en miljövänlig "Green Diamond"-teknik, dvs ett mjukare gummi som försett med metallpartiklar för ett lite bättre grepp på hala underlag. Sulan har även försetts med Frame Technology – en sorts ramkonstruktion som gör sulan mer vridstyv och sidostabil och håller foten på plats i alla lägen. 

Rullsula för bekväm och avlastande gång och en uppdragen gummering för att bättre tåla slag och stötar i oländig terräng. Urtagbar Air-Active® Soft Print drysole innersula som kan handtvättas i 30 grader.

Hitta rätt storlek

För bästa passform rekommenderar vi att du väljer en större storlek än normalt.
Vi rekommenderar att kängor är ca 10 mm längre än din fotlängd för att du ska få plats med extra strumpor, olika typer av sulor och för att fötterna sväller något under en dags vandring.

Rätt strumpor

För att uppnå optimal klimatkomfort är det verkligen viktigt att välja den bästa strumpan för den avsedda användningen. GORE-TEX®-membranets funktion påverkas inte av strumporna som bärs med skon, men att bära rätt strumpa kan ha en betydande positiv inverkan på den upplevda klimatkomforten.

Leta efter rätt materialblandning: 100% bomull absorberar mycket fukt och släpper den bara mycket långsamt. Fukten förblir bredvid dina fötter och dina fötter börjar kännas kalla. Det är därför en blandning av högkvalitativ ull (t.ex. Merino) och syntetfibrer (t.ex. polyester, polyamid) är bäst.

Vårda dina skor och kängor före första användning!

Alla Meindls skor och kängor är förvisso impregnerade från fabriken, men vårdprodukterna är flyktiga. Så impregnera eller vaxa dina skor före första användning. 

För rätt skovård, se denna Guide.