Kängvård för ännu längre hållbarhet

Kängvård för ännu längre hållbarhet

Nyckeln till skor som håller i många år är underhåll och förebyggande skovård. Ta hand om dina skor och kängor så kan du använda dina favoritskor i många år med bibehållen funktion. Se skötseln av dina Meindlskor som en investering för både din hälsa och miljön!

Enkla skovårdstips

Tips på hur du på bästa sätt sköter om dina Meindlkängor får du i en enkel kängvårdsfilm från Meindl Sverige, samt i häftet Meindl Kängvård.

Generella Kängvårdstips

 Meindls kängor är impregnerade från fabrik, så du behöver inte impregnera nyinköpta skor. Vi rekommenderar att du använder Meindl Sportwax c:a 1 ggn i månaden och impregnerar med Meindl Wet-proof 2 ggr per år. Använder du kängorna väldigt frekvent kan du behöva waxa oftare. Skinnet är ett levande material, vilket är anledningen till att du måste ge det näring för hållbarheten.

Låt genomvåta skor torka långsamt, i skuggan och i frisk luft (inte vid brasa, spis, element eller i direkt solljus; vått skinn blir lätt bränt och blir då hårt och spricker).

I alla skor och framför allt vid frekvent användning, bildas bakterier. Byt därför iläggsula ofta. Meindlsulor och extra snören finns i din Meindlbutik.

Obeservera att syra, gödselmedel, gödningsmedel mm är gift för skinnet och sulans dämpningskilar. Skor som används i sådana miljöer måste tvättas och skötas väl för att hålla.

 

Smörj regelbundet in skons metalldelar (ringar, hakar och hyskor) med Meindl Sportwax som skydd mot oxidation.

Förvara aldrig skor i fuktiga utrymmen. De kan mögla.

Observera att skor och kängor med ett funktionsmembran (såsom GORE-TEX®) behöver behandlas på samma sätt som de utan. För att membranet skall fungera krävs det att insidan av yttermaterialet hålls torrt och rent. Ett lager vax eller en impregneringsspray förhindrar att vatten tränger in genom lädret till mellanrummet mellan inner- och yttersko. Observera att skor med GORE-TEX® är vattentäta endast så långt upp som GORE-TEX® membranet når.

>> Läs mer om vår produktservice och garantier

.....................................................................................

Vi vårdar dina Meindlkängor

Tycker du att det är svårt att sköta om dina kängor på rätt sätt?

Låt oss göra det åt dig!

 >> Meindl Skovård.

.....................................................................................