Vilken sko i vilken terräng?

Meindls kategorisering – från A till D

Redan 1975 delade Alfons Meindl in alla Meindlskor efter användningsområden, eller kategorier som vi kallar dem, allt i syfte att hjälpa dig hitta rätt skor för dina aktiviteter. Systemet visade sig vara så bra för användarna att flera andra skotillverkare har infört samma kategorisering. 

Med kategorier från A till D får du en snabbvisning om skons användningsområde.
Tips! Om du är osäker på vilken kategori du ska välja så är det bättre att välja en mer stabil sko, tex BC före B eftersom den ger fler möjligheter.

Hitta din kategori

När du ska välja skor eller kängor ska du först ställa dig frågan "Vilka äventyr behöver jag dem till? Enkla vardagspromenader eller bestigning av Mount Everest?"
Kolla på illustrationen ovan och gå sedan in på den kategori där du letar skor/kängor så finner du alla produkter i den valda kategorin. Allt för att underlätta ditt val.

Kategori A – Promenad/Stad
Kategori A/B – Vandring i lätt terräng
Kategori B – Vandring på led/
Kategori B/C – Vandring medelhård terräng

För tillfället har vi bara skor och kängor i dessa kategorier i vårt sortiment på meindl.se, men om du är ute efter en särskild produkt i någon av de högre kategorierna finns det möjligt att beställa hem. Kontakta oss på info@meindl.se med din förfrågan. Vi kan dock inte ge några garantier på leveranstider när det gäller specialbeställingar.
Se hela produktkatalogen för Meindl Sommar 2018.